"Van mijn lichting zijn er niet zoveel meer over", vertelde Nick de Bil die uitgenodigd was voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen een regioteam van Voorne Putten Rozenburg en FC Dordrecht die in de Jupiler leaque uitkomt. Voor Nick de Bil een ploeg waar hij een aantal jaren in de A- jeugd en bij de beloften heeft gespeeld.

"Van het begeleidingsteam ken ik er nog wel paar maar een extra gevoel om tegen mijn oude ploeg te spelen heb ik zeker niet. Ik vind het gewoon leuk om in het team van de VPR te zijn uitgenodigd", wilde Nick nog wel even kwijt voor hij aan de warming-up moest gaan beginnen. De publieke belangstelling viel misschien iets tegen maar dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met het tijdstip waarop de wedstrijd werd gespeeld. Zo midden in de vakantie periode is het moeilijk om van de vaak op vakantie zijnde amateurs een team te vormen, maar zijn inmiddels ook veel voetballiefhebbers even in andere oorden. "De meeste die we wilde laten spelen waren wel ter beschikking", vertelde de assistent-coach Edwin de Koning van het VPR team. "We hadden wel wat afschrijvingen maar het viel eigenlijk alles mee". Samen met Marco Jalink, de coach van het gelegenheidsteam, had hij op donderdag nog op het veld van Nieuwenhoorn getraind. "Ik denk dat we er een leuk potje van kunnen maken", vertelde De Koning nog. We spraken met de coach van Hellevoetsluis ook nog even over het afgelopen seizoen. Daar kon De Koning tevreden naar terugkijken zeker na een slechte eerste competitieheft waarbij Hellevoetsluis op een degradatieplaats stond, uiteindelijk nog in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse meespeelde. "Ik heb het nieuwe wedstrijdschema gezien en ik moet op voorhand een wedstrijd missen, ja tegen Rozenburg. Dat is jammer die wedstrijden zijn voor mij altijd speciaal. Ik zal die wedstrijd niet op de bank kunnen zitten".

Dordrecht begon slap aan de wedstrijd en het verschil op het veld tussen de beide ploegen was zeker niet groot. In de afwerking kwam het VPR team te kort en werd het voor Dordrecht keeper Clint Alliet zelden gevaarlijk maar voor het overige waren de beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Het was ook de afscheidswedstrijd van Richard Venneker die na vele jaren op de eilanden bij diverse ploegen onder de lat heeft gestaan nu verder gaat als keeperstrainer bij Brielle. De ploeg waar hij ook het afgelopen seizoen het doel verdedigde. De doelman werd vlak voor rust gewisseld en in de bloemen gezet. De 'NUL' heeft hij niet kunnen houden, alhoewel er een paar fraaie reddingen bij zaten in zijn laatste 45 minuten. Of het doelpunt nu kwam van Everon Pisas of Erixon Danso is ons even ontgaan. Maar met de rust stond er 0-1 op het scorebord.

Na de rust veel wisselingen bij de beide teams en moest ook Nick de Bil, die verdienstelijk speelde, zijn plaats afstaan. Nick werd te weinig in het spel betrokken maar als hij in die eerste helft aan de bal kwam was er veel dreiging en gevaar. Jair Balrak mocht vanaf elfmeter, in de 67e minuut de eindstand op het bord zetten, 0-2. De vervanger van Venneker, de Hellevoetsluis doelman Deshney Hoornweg koos voor de verkeerde hoek. Het VPR team dat was versterkt met Delano Cohen (Barendrecht), Jan Tuitel (XerxesDZB) en Tom den Boer (Smitshoek), deed nauwelijks onder voor de profs van Dordrecht. Bij Dordrecht zullen de prestaties beter moeten als zij mee willen spelen in de Jupier leaque, voor de spelers van het Voorne , Putten, Rozenburg team een leuke ervaring.