Het was niet het beste voetbal wat Rozenburg op een koud sportpark West liet zien. Het verschil met de tegenstander was misschien nog wel de inzet. Wilde SVS alles doen om te winnen was het bij Rozenburg niet goed genoeg om punten of zelfs maar een puntje over te houden aan de wedstrijd tegen SVS, de herstart van de competitie 2021-2022. Geen geweldige wedstrijd van beide kanten, maar uiteindelijk werd de inzet van SVS beloond en helemaal onterecht was dat ook weer niet.

Rozenburg begon met Jordie de Groot op de plaats van Maik den Ouden. “Maik heeft is geblesseerd aan zijn knie. Na de training van donderdag had hij wat last. Had eventueel wel kunnen beginnen, maar met het drukke programma wat ons te wachten staat moeten we geen risico lopen op een langdurige afwezigheid”, was de uitleg van coach Peter-Marcel Nauta op de wissel in het centrum van de verdediging. “We weten dat de komende wedstrijden belangrijk zijn om slechte start van voor corona achter ons te laten.” Rozenburg was in de eerste minuten niet bij de les. Bijna gelijk na de aftrap lag de bal al in het mandje achter Rozenburg doelman Silvio Spiessen. In eerste instantie kon de sluitpost van Rozenburg nog redding brengen, maar de terugspringende bal was een prooi voor SVS. Scheidsrechter Cakir en zijn assistent Ahmed Mohamed aan de Rozenburg kant vonden het buitenspel. Drie minuten later was het wel prijs en speelde SVS de Rozenburgse verdediging aan flarden. Na een vlot lopende aanval kon Julian van der Geest de bal simpel intikken en doelman Spiessens verslaan. Ook nu was het vermeend buitenspel, maar dit keer wilde de leidsman in het groen er niets van weten. Na 17 minuten stond er zelfs 0-2 op het scorebord en daar moet alles en iedereen met rood geel bloed door de aderen van geschrokken zijn. Een prachtig doelpunt, zo als je ze op dit niveau zelden ziet. Een omhaal van Javan Hagens zorgde voor de 0-2 voor de ploeg van trainer Roy Brinkman. Helemaal onverdiend was de voorsprong niet. SVS was feller in de duels net een stapje sneller en Rozenburg had daar niet of nauwelijks antwoord op. SVS is een lastige tegenstander en de les voor Rozenburg moet vooral zijn zich niet te laten verlijden tot opstootjes, dat kost gele prenten of nog erger en dat kan de ploeg van West zich zeker niet permitteren. Ook bij de penalty die Rozenburg kreeg wegens hands in de zestien in de 44eminuut, probeerde SVS de rust voor Rozenburg aanvoeder Bryan van der Laan te verstoren. Een keeper op de penaltystip, spelers die tegen de scheidsrechter blijven aanpraten en dan kennelijk denken dat de scheids zijn beslissing nog ongedaan maakt. In ieder geval maakte het op Bryan van der Laan geen indruk en schoot de aanvoerder de bal snoeihard in de touwen. Naar de thee met 1-2.

“Vervelende tegenstander om tegen te spelen”, vond aanvoeder Bryan van der Laan na-afloop. “We waren geen schim van vorige week. SVS was op alle fronten sneller en feller en wij creëerde weinig of niets. Heeft ook met slimmigheid te maken. We maken af en toe van die domme beslissingen. Ja, de vooral de eerste helft werden we op alle fronten afgetroefd. Dan maken we vlak voor rust de 1-2 en dan heb je nog hoop. Het laatste kwartier speelden we alles of niets. We moesten wel. Als we dat beter uitspelen creëren we nog wat. Zij creëerde eigenlijk ook niet zo veel. Gewoon een hele slechte wedstrijd. Die opstootjes zijn nergens voor nodig. Je weet dat we zulke spelers hebben. Als er maar iets gebeurd vliegen ze er op. Laten maar eerst weer eens gaan voetballen daar kunnen we beter onze energie in stoppen. Of het terecht verlies was, zeg het maar. We geven niets weg en creëren niets en de eerste helft geven we een aantal keren niet thuis. Dit was een wedstrijd waar we minimaal een puntje moesten pakken, dat hebben we niet gedaan. Op naar de volgende, Binnenmaas uit nog nooit van gewonnen. Dus een nieuwe uitdaging.”

Uiteindelijk probeerde Rozenburg het de tweede helft nog wel. Zeker het laatste kwartier was er druk op de verdediging van SVS. Een alles of niets offensief. Dan moet het geluk ook een beetje mee gaan spelen. En die bal wilde er niet in. Trainer Peter-Marcel Nauta wisselde Patrick Struijk voor Lars Bekker, die als 17 jarige een prima invalbeurt had. Ook Sander Kraaijeveld, voor Vince Lissenberg en Lennart Quak voor Stefano Tavares werden ingezet om het tij nog te keren. Maar in die tweede helft werd er niet meer gescoord en vierde SVS de overwinning bijna als een kampioenschap. SVS staat inmiddels op plaats vijf op de ranglijst en heeft één doelpunt meer tegen dan voor. Het gaat dus kennelijk steeds met de hakken over de sloot en daar verzamel je punten mee. Voor Rozenburg een heel andere balans, één keer winst en acht keer verlies dan heb je recht op de rode lantaarn en die heeft Rozenburg, met plaats veertien op de ranglijst, weer in handen.