De boodschap telkens maar weer herhalen heeft niet zoveel zin. Peter-Marchel Nauta en zijn ploeg weten zelf ook wel wat ze moeten doen. Rozenburg moet punten pakken en dat is zeker dit seizoen niet bij elke wedstrijd mogelijk. Zaterdag tegen Binnenmaas, ook een wedstrijd waar de punten niet makkelijk voor het oprapen liggen. Een lastig middag gaat het ongetwijfeld worden aan De Lange Weide in Maasdam.

 

Binnenmaas dit seizoen een middenmoter in de tweede klasse D, maar wel een middenmoter die afgelopen zaterdag van DCV won en dat was voor de wedstrijd begon de koploper. Kortom een meer dan lastige middag voor Rozenburg. Gezien het programma kan de schade nog meevallen bij verlies, maar kan bij winst prima zaken worden gedaan. Het is een beetje lastig om terug te kijken naar de uitslagen van vorige seizoenen. Corona heeft de afgelopen jaren een goed beeld vertroebeld door afgelastingen en niet uitspelen van de competities. In ieder geval staat vast dat de laatste vier wedstrijden, of dat nu uit of thuis was, werden verloren van FC Binnenmaas. Statistisch gezien dichterbij een overwinning. Of dat dan de kracht of de hoop van Rozenburg moet zijn zaterdag, als op De Lange Weide in Maasdam om 14:30 uur wordt afgetrapt?

Coach Peter-Marchel Nauta

“Afgelopen zaterdag was teleurstellend, zowel qua prestatie als resultaat, daar moeten we eerlijk in zijn. Met name in de eerste helft hebben we ons op een onwaardige manier gepresenteerd, gebrek aan scherpte en beleving, zelfs het afgekeurde doelpunt in de 3e minuut was geen waarschuwing. Op die manier roep je de problemen over jezelf af, maar we hebben geen tijd om daar nog lang bij stil te staan, want de volgende wedstrijd dient zich alweer aan. Zaterdag een meer dan lastige uitwedstrijd bij FC Binnenmaas, die zelf een uitstekend resultaat boekte uit en bij DCV. De Maasdamse formatie beschikt over veel loopvermogen en diepgang, met name in de omschakeling naar balbezit, we zijn dus gewaarschuwd. We kampen momenteel met wat blessures, zo zullen Maik den Ouden en Stefano Tavares zeker niet spelen en is Jordie de Groot niet 100%, hier staat tegenover dat Bethslot Woldeamanuel weer minuten gaat maken. Hij heeft hard gewerkt aan zijn herstel en wanneer hij 100% is, dan zal hij ons van de nodige aanvallende kwaliteit kunnen voorzien. Zaterdag ook het basisdebuut van Lars Bekker, hij is sinds deze week definitief aan de groep toegevoegd. Lars beschikt over talent, voetbal slimheid en een uitstekende mentaliteit. Daar gaat Rozenburg veel plezier aan beleven.”