Zaterdag het treffen tussen Oud-Beijerland en Rozenburg in de strijd voor de tweede plaats. Bij winst schudt Rozenburg OSV Oud-Beijerland definitief van zich af en dat kan aanstaande dinsdag als de uitgestelde wedstrijd tegen OVV op het programma ook met de ploeg uit Oostvoorne gebeuren. Maar eerst Oud-Beijerland en dat was in de heenwedstrijd zeer teleurstellend. Tegen 10 man, rood voor Shurnel Francois, kwam Rozenburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Twee weken niet gespeeld betekende extra tijd om de pijntjes en blessures te laten genezen. Maar ook een gebrek aan wedstrijd ritme. De laatste competitiewedstrijd was tegen Piershil en met alle respect niet echt een wedstrijd waar Rozenburg alle zeilen bij moest zetten. Dat zal zaterdag zeker wel nodig zijn. Zaterdag ook een weerzien met oud Rozenburg spelers David Pieters en Jock de Burgo. In de heenwedstrijd stonden ze in de basis. Aan coach Peter-Marcel Nauta zijn de gebeurtenissen van de afgelopen dagen ook niet langs hem heengegaan.

Peter-Marcel Nauta

“En zaterdag moet het dan weer over voetbal gaan… uiteraard zijn we blij dat de bal weer zal rollen, maar de gedachten zullen bij veel Rozenburgers nog elders zijn en dat is logisch. Het mag dan ook een extra motivatie zijn voor de spelersgroep om Rozenburg iets positiefs terug te geven, een middel om alles een plekje te geven en vooruit te kijken. Ondanks dat de gebeurtenissen maar weer eens laten zien hoe relatief alles is, hebben we een prima trainingsweek achter de rug, de spelers hebben hard gewerkt. Buiten de geschorste Nick de Bil zijn we compleet, dit betekent dat Bethslot Woldeamanuel zal terugkeren in de basis na 3 weken afwezigheid. OSV Oud Beijerland won afgelopen zaterdag zeer eenvoudig van SC Botlek, waarbij het de doelpunten in de schoot geworpen kreeg door fouten bij de tegenstander, daarnaast was Shurnel Francois een constante plaag voor de ploeg uit Spijkenisse. OSV Oud Beijerland – Rozenburg is de topper in 3D, waarbij Rozenburg met een overwinning de 2e plaats verstevigd en de ploeg van scheidend trainer Richard Koutstaal weer op 7 punten kan zetten, waarbij Rozenburg nog een wedstrijd in handen, thuis tegen OVV. De komende twee wedstrijden kunnen dan ook wel eens heel bepalend zijn in het verdere verloop van de competitie voor Oud Beijerland en OVV, beide teams zijn in een onderling gevecht verwikkelt voor plaats 3 en treffen elkaar nog op 11 mei a.s. Rozenburg gaat voor de volle winst en dat staat los van de ranglijst, wij spelen voor Rozenburg!.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .