Niets belangrijker dan de volgende wedstrijd, zal ook voor Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta het moto geweest zijn op de trainingen deze week. De euforie van het uitschakelen van tweedeklasser Kethel Spaland heeft plaats moeten maken voor het besef dat OSV Oud-Beijerland een lastige klip zal worden. Om die klip te omzeilen zal alles in het teken moeten staan van de wedstrijd tegen OSV. De ploeg uit Oud-Beijerland waar Rozenburg in de competitie thuis een gelijkspel behaalde en uit werd er verloren, is een zware klus. Op sportpark Olympia in Oud-Beijerland was het zelfs een fikse draai om de oren, 6-1. Daar hebben de Rood Gelen wat goed te maken. Nauta zal niet met zijn ploeg naar Oud-Beijerland vertrekken voor weer een pak slaag.

Hoe je het ook wendt of keert de tweede klasse gloort aan de horizon voor Rozenburg. De ploeg van Nauta en zeker coach Nauta lijkt dat als geen ander te beseffen. Het kan, maar de weg naar de tweede klasse is niet de makkelijkste voor de Rood Gelen. Drie uitwedstrijden en misschien wel de zwaarste poule in de nacompetitie. Na de, meer dan terechte, 1-5 overwinning in Schiedam een treffen met OSV op het programma. Laat Peter-Macel Nauta zijn ploeg staan. Staat er op het Whitebord geschreven ‘Never change a winning team’ of zal Nauta toch ook kijken naar de oorwassing die zijn ploeg opliep in de competitie. OSV Oud-Beijerland won de eerste wedstrijd makkelijk van Perkouw met 3-0, ook op het eigen sportpark Olympia. Ook voor OSV een andere wedstrijd zaterdag, maar de ploeg van Richard Koutstaal wordt gesteund door de resultaten in de competitie. Maar zaterdag kan het ook zomaar anders zijn. Ook voor OSV een andere en zware klus.

Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen OSV Oud-Beijerland

 

“Zaterdag de confrontatie met het Oud-Beijerland van Richard Koutstaal, een ploeg waarin we in de reguliere competitie slechts 1 punt pakte in de thuiswedstrijd. In de thuiswedstrijd speelden wij erg naïef, OSV kwam met 10 te staan en loerde op de counter, wanneer je dan met teveel mensen voor de bal speelt, krijg je de rekening gepresenteerd. De uitwedstrijd was een genante vertoning van onze kant, geen beleving, inzet en kinderlijke fouten waardoor er een geflatteerde 6-1 op het bord stond. Rozenburg heeft dus wat goed te maken en een beter moment dan dit komt er niet, de inzet is een plek in de finale van de nacompetitie. Afgelopen zaterdag heeft het team een prima prestatie geleverd door met 1-5 te winnen bij Kethel-Spaland, maar belangrijker nog dit gebeurde met verzorgd voetbal. De doelpunten kwamen voort uit goed opgezette aanvallen en omschakel momenten. Daarnaast werd er sterk verdedigd en nauwelijks iets weggegeven, de 1-5 vlak voor tijd doet daar niks aan af. Wij reizen met een compleet fitte groep af naar Oud-Beijerland en het doel is de finale op 15 juni a.s. De spelers zijn gretig en uit op eerherstel, kortom wij kijken uit naar de wedstrijd.”

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .