Zaterdag gaat het beginnen voor Rozenburg en er is geen weg terug. Het vervolg van de competitie 2021-2022 en Rozenburg staat onder de rode streep in degradatiezorgen. Het lijkt er een beetje op dat je met je racefiets aan de voet van de Alp dHuez staat en in de verte de top ziet waar je naar toe moet. En voor Rozenburg onderweg voldoende punten pakken om het bij 18 wedstrijden te houden en niet ergens ver in juni in de degradatiewedstrijden te recht te komen. De start in de eerste wedstrijden is belangrijk, te beginnen zaterdag als SVS naar West komt.

 

Van de eerste vier wedstrijden, na de herstart van de competitie, zijn er drie op sportpark West en tegen ploegen waar de Rood Gelen punten moeten kunnen pakken. Natuurlijk afwachten hoe ploegen uit de pandemie komen, maar na het lastige SVS uit Capelle aan de IJssel is het Binnenmaas uit in Maasdam en komen Charlois en Alexandria’66 naar de Vinkseweg, ploegen die net als Rozenburg nog niet veel punten op het conto hebben kunnen bijschrijven. De KNVB heeft de beslissing genomen om de competities uit te spelen in een schema waar er nu al zaterdagen te kort zijn en er zelfs soms naar de dinsdagavond moet worden uitgeweken. En bij niet bespeelbaar zijn van grasvelden er uitgeweken moet worden naar kunstgras indien een vereniging hierover beschikt. Nog één keer mag een vereniging uitstelvragen wegens te veel spelers die wegens ziekte (lees corona) niet beschikbaar zijn. Daarna beslist de KNVB hoe het verder moet en in ieder geval mag het verloop van de competitie niet beïnvloed worden. Overigens de laatste vier speelronden is het niet mogelijk uitstel te krijgen. De nacompetitie begint half juni en dan is het vaak niet meer toegestaan om op de (gras)velden te mogen spelen. Voorlopig dus elke zaterdag zonder onderbreking een wedstrijd en voor Rozenburg staat de eerste inhaalwedstrijd al op dinsdagavond 15 maart gepland, uit tegen Sparta. Ploegen met een brede selectie lijken in het voordeel, en die brede selectie heeft Rozenburg niet. Maar er eerst maar eens aan beginnen en punten gaan pakken voor de ploeg van West, anders kom je nooit boven op de Alp dHuez om die metafoor nog maar eens te gebruiken.

Coach Peter-Marcel Nauta over zaterdag en de laatste oefenwedstrijd tegen NSVV

“A.s. zaterdag hervatten we eindelijk de competitie, in wedstrijd 9 van de competitie ontvangen we thuis SVS uit Capelle a/d IJssel. De Capellenaren staan op een keurige vijfde plaats met 15 punten en een negatief doelsaldo van 2, hetgeen wel weer opvallend is voor een elftal wat op de vijfde plaats staat. Afgelopen weekend boekten ze een prima overwinning op nummer 3 Pelikaan. SVS beschikt over een fysiek sterke ploeg waarin met name de linksbuiten in het oog springt, hij is snel maakt acties binnendoor en buitenom. Dat gevaar zullen wij dus moeten indammen. Afgelopen zaterdag hebben we een prima wedstrijd gespeeld tegen de nummer 4 van 2C, NSVV. We hebben de wedstrijd als meetmoment gebruikt om te kijken waar we stonden m.b.t. de hervatting van de competitie, en ik denk dat we deze meting goed zijn doorgekomen. We hebben de afgelopen periode extra trainingen ingelast om op die manier de fitheid sneller te vergroten. Iets wat absoluut een rol gaat spelen in de komende periode, iedereen heeft lang stil gestaan en een relatief korte periode voorbereiding om weer te starten. Buiten het eerste kwartier, waar het nog wat aftasten was, hebben prima gespeeld, nagenoeg niks weggegeven, veel duels gewonnen en de nodige mogelijkheden/kansen gecreëerd, en uiteindelijk ook het potje uitgehaald. We krijgen er geen punten voor, maar een resultaat behalen geeft wel weer voldoening en zelfvertrouwen. Zaterdag dus de eerste kans om ons te revancheren voor de teleurstellende resultaten in de eerste acht wedstrijden en onze weg omhoog in te slaan.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.