Lang heeft Rozenburg de hoop gehad dat het ook volgend seizoen in de tweede klasse kon spelen. Misschien wel tegen beter weten in. Hoop is meestal het uitstellen van teleurstelling en teleurstellend was het afgelopen dinsdagavond in Capelle aan den IJssel. Rozenburg heeft de degradatie lang kunnen uitstellen tot de allerlaatste wedstrijd, maar om degradatie te voorkomen kwam de ploeg van West gewoon tekort.

Met het ontbreken van meerdere vaste basisspelers, vakantie, geschorst en geblesseerd was het een moeilijk opgaaf voor coach Erik van de Ridder, die de ook al op vakantie zijnde hoofdcoach Peter-Marcel Nauta verving. Goed om te zien dat er wel degelijk talenten aanstormen en waarvan een aantal ook het tweede klasse niveau aankan. Maar dat is voor de toekomst. Van de Ridder had gekozen voor een 1-4-4-2 systeem omdat, zoals hij zelf voor de wedstrijd vertelde, echte buitenspelers niet beschikbaar waren. Met Max Ruitenberg had de coach gekozen voor een speler die de bal vast kan houden. De oudste speler op de bank in Capelle aan den IJssel geboren in 2003 en de jongste in 2005. Ook in de basis van Rozenburg 5 spelers geboren na 2000 en twee zelfs van 2005. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en aan talenten ontbreekt het dan ook niet bij de club van West. Zeker een positief punt van de te smalle selectie van het afgelopen seizoen.

Rozenburg snel op voorsprong

Er stonden 3 minuten op de klokken toen Bethslot Woldeamanuel het netje achter doelman Bart Meuleman van Oudewater had gevonden. Het leek een beetje graai en grabbelwerk van de sluitpost van FC Oudewater en werd Wodeamanuel daar een beetje geholpen, 0-1. Alles en iedereen, en dat waren er veel in Capelle aan de IJssel op het sportpark van CVV Zwerver, met een warm hart voor Oudewater dacht ook nog aan buitenspel. Scheidsrechter Roy Labeur dacht daar anders over. Voor FC Oudewater het sein om ook eens naar het doel van Rozenburg doelman Tristan Pols te trekken. Oudewater had het betere voetbal, zeker aanvallend, maar uitgespeelde kansen? De Rozenburgse defensie waar Jordie de Groot weer eens ouderwets in het centrum van de verdediging speelde had het moeilijk en moest veelvuldig een hoekschop weggeven. Tristan Pols, één van de zeven keepers die de Rood Gelen dit seizoen nodig had, had de zaakjes redelijk onder controle. Rozenburg moest vooral verdedigen en hopen op een uitval met de behendige en snelle mannen voorin. Die kansen waren er ook en Bethslot Woldeamanuel was in het eerste half uur ook nog dichtbij de 0-2, maar de keeper kon er nog net een beentje tussen krijgen. Toch kwam FC Oudewater nog voor de thee op gelijke hoogte. Sven Rietveld raakte de paal en de terugspringende bal was een prooi voor aanvoerder Menno Venhof, 1-1.

Na de thee bleef Max Ruitenberg in de kleedkamer achter en mocht Georges Elizabeth zijn opwachting maken. Het jonge talent bij Rozenburg kende geen planken koorts en speelde of hij al jarenlang basisspeler was. De derde speler in de gelederen van Rozenburg van 16/17 jaar, maar Oudewater had het er moeilijk mee. Elizabeth was ook nog dichtbij een treffer vlak na de thee. Rond het uur wisselde coach de Ridder Ibrahim Ayyildiz voor de moei gestreden Sam Jongejan. Met Ayyildiz kwamen er vloeiende aanvallen en leek Rozenburg het tij te kunnen keren. In de 67e minuut dan toch Oudewater op voorsprong. Invaller Wouter van Sprundel wist met een kopbal Rozenburg doelman Pols voor de tweede keer te passeren. In een periode van alles of niets liep Rozenburg in de 83e minuut tegen een derde treffer aan en viel het doek tweede klasse definitief voor Rozenburg.

Aanvoerder Jordie de Groot

“De eerste kans voor ons gaat erin”, begint Jordie de Groot zijn verhaal direct na de wedstrijd. “We geven niet al te veel weg. Het eerste echte schot op doel komt tegen de paal en in de rebound gaat die bal er ook nog in. Misschien waren wij ook niet scherp genoeg om mee te lopen. Die tweede treffer van hun ook weer zoiets. Bal op de lat en de rebound erin. Denk dat we ook nog wel kansen hebben gehad, de tweede helft. Rond het uur gingen we voetballen. Achterin was het helemaal niet zo sterk bij die gasten. Je zag dat als je wat rustiger aan de bal bent het veel beter gaat. Er lagen best wel ruimtes. Bethslot was heel veel aanspeelbaar. Achterin had Oudewater het niet zo goed voor elkaar, daar lagen best wel kansen. De trainers hebben nog wel contact gehad, maar gekozen voor 4-4-2. Ook of ik op het middenveld zou spelen en Lars (Bekker, red.) in het centrum. Zaterdag was voor ons een zware wedstrijd zeker ook voor mij en Lars heeft dan toch wat meer loopvermogen. Of het verdiend was voor Oudewater? Ja, misschien. We hebben het niet vandaag laten liggen, we zijn redelijk voor de dag gekomen met de selectie die we ter beschikking hadden. Kijk dat we nu derdeklasser zijn komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Het is het hele seizoen. Steeds uitgesteld, uitgesteld en uitgesteld, maar niet vandaag gedegradeerd maar al eerder.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.