Rozenburg is begonnen met een overwinning in de aanloop naar de competitie. In Rotterdam werd er gewonnen in een oefenwedstrijd van LMO met 0-3. Tegen Linker Maas Oever nam Stefano Tavares alle doelpunten voor zijn rekening. Voor coach Peter-Marcel Nauta een nuttige wedstrijd waar hij een groot deel van zijn selectie aan het werk kon zien.

 

Coach Nauta was voor de wedstrijd nog wel nog wat voorzichtig met een waardeoordeel over zo’n duel. De warmte, het was meer dan warm in Rotterdam, en de afwezigheid van een aantal spelers. “Ik wilde toch wel graag spelen”, vertelde de coach voor de wedstrijd. “Uiteindelijk moeten ze allemaal speelminuten krijgen en daar is dit een mooie wedstrijd voor. Wel jammer dat we op de trainingen nog niet met de complete groep hebben kunnen trainen. In de spelvormen is het beter omdat met meer spelers te kunnen doen, in plaats van 5 tegen 5. Maar elke training komen er weer spelers terug.” Door een mooie uitgespeelde aanval kwam Rozenburg in de 17e minuut op voorsprong. Doelpuntenmaker Stefano Tavares, 0-1. In de tweede helft was vooral het tweede doelpunt van Stefano Tavares er één om in te lijsten. Druk op de keeper zodat hij de bal niet goed terug in het spel kon brengen en Tavares die van zeker 35 meter met een fraaie lob, over de ver voor zijn doel staande doelman van LMO, de 0-2 op het scorebord zette. Ook het derde doelpunt was een fraai afgewerkte aanval. Coach Nauta was tevreden met wat hij gezien had. “Uiteindelijk best wel tevreden. Je gaat minuten maken. Ik heb mooie dingen gezien ondanks dat we op sommige spelvormen nog te weinig getraind hebben. Dat heeft voornamelijk te maken met de aantallen die op de training beschikbaar zijn. Maar we speelde met 3 achterin en dan zie je dat dit in zo’n wedstrijd ook vertrouwen geeft. Je zag dat het druk zetten van een Berkant (Kasap, red.) resultaat opleverde en ook Tim Beker speelde slim. Wie weet wat we er nog meer voor talenten boven komen drijven.

De achterste drie speelde met vertrouwen wat verder uit elkaar en het balletje lekker rond laten lopen. Was wel wat warm, maar toch weer een conditie prikkel. De eerste goal fantastisch uitgespeeld, loopactie vanuit het middenveld tweede paal. Knap gespeeld. Die tweede was wel fraai, maar ook de verdienste van Berkant die doordekt op de keeper zodat die niet goed kan trappen. Ja, en dan legt Stefano hem er met een lob erg fraai in. Die derde goal was ook weer een voorbeeld van op het juiste moment druk zetten. Stefano doet het op een middenveld erg goed. De combinatie met Onur (Zaif, red.) en Lars Bekker niet slecht is. Kijk dan hebben we ook Laan nog (aanvoerder Bryan van der Laan, red.) daar hebben we ook kwaliteit. Vandaag was hij er niet, maar die zal fit moeten worden en dan krijgen we wel wat concurrentie uiteindelijk en daar worden we allemaal beter van. Als je Lars Bekker ziet, die kan veel meer dan als een centrale verdediger spelen. Als je vandaag ziet wat hij als wingback doet, in balbezit doorschuiven naar het middenveld en bij balverlies terug naar de verdediging. De achterhoede met Elroy (van Seventer, red.), Sander Kraaijeveld en Maik den Ouden stonden goed. Best wel tevreden en veel aanknopingspunten gezien.”

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .