Het was een spannend voor Ezra Boer tijdens het Hemelvaartweekend in Rotterdam. Het Talenten Training Centrum Zuid-Holland heeft 12 nieuwe dressuurtalenten geselecteerd / gescout die in ieder geval komende zomer het TTC trainingsprogramma mogen gaan volgen. Ezra Boer is door de selectie gekomen en samen met haar paard Zoé D dus nu bij de beste en talentvolste amazones van Zuid-Holland

 

"Het was een spannend weekend", vertelde Ezra. "Vrijdag (15 mei red.) 1e selectie dag voor TTC Zuid Holland. Ik was niet echt tevreden. Zoé was echt niet actief niet aan het been, ik kreeg er echt niet uit wat ik er thuis wel uit krijg. Ik denk dat het ook kwam omdat ik zenuwachtig was en dat voelt Zoé dan en dan lukt het gewoon niet meer. Maar er zaten ook wel wat goede dingen bij", moest Ezra wachten of ze door de eerste selectiedag was gekomen. En dan duurt wachten lang." Tussen 6 en 8 in de avond was dan het moment dat er gebeld zou worden of je door was naar de finale. "Het was dus erg spannend om 7 uur werd ik gebeld dat ik door was en kon me op gaan maken voor de finale dag."

De Rotterdamsche Manege richtte samen met de KNHS in 2012 het Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland op om jonge talentvolle ruiters en amazones tussen de 12 en 21 jaar te scouten, begeleiden en vooral te verbeteren. Het TTC Zuid-Holland zet toptrainers in om de talenten te begeleiden bij hun topsportcarrière. Het uiteindelijke doel of de missie van het TTC Zuid-Holland is om talenten door te laten stromen naar het Rabo Talentenplan om aan Nederlandse en Europese kampioenschappen te gaan deelnemen.

"De tweede dag moest ik al om 9 uur de ring in. Het ging allemaal erg goed , veel beter dan de eerste dag. Zoé was veel actiever. Zelf was ik erg tevreden, maar natuurlijk weet je nooit of je dan door zo'n selectie komt. Daarna was het weer wachten op een telefoontje tot laat in de middag. Natuurlijk blij als je er dan bij zit en het verlossende telefoontje komt. Maar kan je zeggen wachten duurt dan erg lang."

 

 

Het waren drukke dagen voor de scouts en trainers van TTC Zuid-Holland. Meer dan honderd dressuurtalenten hadden zich aangemeld. Uiteindelijk werden er 12 geselecteerd, waaronder de Rozenburgse Ezra Boer, om het trainingsprogramma te gaan volgen. Doorstromen naar het Rabo Talentenplan is de bedoeling. De eerste stap is daar ook al gezet. Ezra is uitgenodigd om deel te nemen aan de 2e selectie dag, die overigens pas in september wordt gehouden. Het gaat nu erg snel met de 13 jarige Ezra Boer, de top van Nederland is niet ondenkbaar, al is daar nog een lange weg te gaan. De eerste stappen zijn gezet en zal Ezra keuzes moeten maken. Zeker niet meer aan alles kunnen meedoen en nu vooral de focus op het zware trainingsprogramma van TTC Zuid-Holland dat ze mag gaan volgen.