Het was een poosje rustig rond Ezra Boer. Haar paard Zoé was geblesseerd en niet instaat om aan wedstrijden deel te nemen. Een domper voor de succesvolle combinatie die meer dan een half jaar uit de roulatie was. Eigenlijk nog maar kort geleden besloot Ezra zich samen met Zoé toch nog in te schrijven voor de kringkampioenschappen in de klasse Z2. Vooral om te kijken wat de mogelijkheden waren en kijken of haar paard Zoé het weer op kon pakken. Het resultaat was verbluffend. Twee eerste plaatsen tijdens wedstrijden om de klingkampioenschappen. En als eerste geplaatst voor de finale.

Lees meer: Ezra Boer met haar paard Zoé terug op wedstrijdniveau

De pony Gina is pas één jaar onder het zadel en dan nu al twee keer op het Nederlands kampioenschap in haar klasse. Een geweldige prestatie van Rozenburgse topamazone Ezra Boer. Afgelopen zaterdag in Ermelo in de klasse L2 werd Ezra Boer zesde. Voor Ezra niet het enige paard/pony waar ze successen mee boekt. Ook met haar paard Zoé, in de klasse Z2 heeft ze bewezen mee te kunnen in de top van de paardensport.

Lees meer: Ezra Boer een mooie zesde plaats op het NK met pony Gina

Je moet niet alleen zelf top zijn als jonge amazone in de dressuursport maar ook je paard of pony moet in een topconditie verkeren. En ook top paarden kunnen geblesseerd raken daar weet de Rozenburgse Ezra Boer alles van. Maar Ezra heeft meerdere paarden en pony's waarmee ze aan wedstrijden deelneemt of traint. "Door ook met andere paarden en pony's te rijden wordt ik zelf ook beter. Zoé is wel het paard waar ik een speciale band mee heb. Zij is niet echt makkelijk, maar we voelen elkaar heel goed aan. Door een blessure kan ik nu even niet met haar aan wedstrijden deelnemen en zullen we ook de terugkeer met Zoé rustig aan doen. We gaan niets forceren", vertelde Ezra Boer.

Lees meer: Het is hard werken aan de top van de dressuursport

Als 14 jarig meisje op weg naar het hoogste niveau van Nederland in haar leeftijdscategorie en als ze zich daar kan plaatsen liggen internationale wedstrijden in het verschiet. Het lijkt bijna op een meisjesboek waar in nog vele boeken in de reeks zullen verschijnen. Ezra was ziek en kon weken niet rijden, ze kreeg een nieuw paard wat ze zelf wil gaan opleiden en kan binnen 2 wedstrijden van de Z2 naar de ZZ licht. De Rozenburgse Ezra Boer zit in een stroomversnelling waar het einde nog lang niet inzicht is.

Lees meer: Ezra Boer in een stroomversnelling op weg naar de subtop junioren van Nederland

Eigenlijk was het tijdens het Nederlands kampioenschap in de klasse Z1 van afgelopen weekend al wel duidelijk Ezra Boer was ziek en kon daardoor niet haar allerbeste kuur rijden. Ezra haalde de laatste 16 niet maar in plaats van op zaterdag rijden in de finale van het kampioenschap lag ze ziek op bed in haar hotel in Ermelo. Thuis werd het niet beter en werd er een acute ziekte van pfeiffer geconstateerd.

Lees meer: Ezra Boer moet een pas op de plaats maken

Met pony Gina behaalde Ezra Boer een zilveren medaille op het Nederlands kampioenschap in de L1. Een ongekende prestatie voor de 14 jarige Rozenburgse amazone. Pas 8 maanden traint Ezra met Gina. Maar er staat meer op de agenda van Ezra. Woensdag 2 september zijn de Rabo selectiedagen waar Ezra zich kan plaatsen voor de Rabo KNHS Nationale Beloftetrainingen. En 4 en 5 september het Nederlands kampioenschap waar Ezra deelneemt met haar paard Zoé in de klasse Z1. Een nieuw hoofdstuk aan het succesverhaal van Ezra Boer.

Lees meer: Ezra Boer:"Bij de laatste 16 zou al heel mooi zijn"

De Rozenburgse topamazone Ezra Boer gaat met haar paard Zoé naar het Nederlands kampioenschap, in de klasse Z1. Voor de 13 jarige Ezra een ongekende prestatie. Het wordt nog druk voor de Rozenburgse die niet alleen met haar paard Zoé naar het NK gaat maar ook met pony Gina, die ze traint voor eigenaar Caroline Whitney. Met pony Gina komt Ezra aan de start bij de vierjarige dressuurpony's en een weekje later ook bij het NK in de klasse L1. Ook op 2 september hoopt Ezra zich op de Rabo selectiedag te plaatsen voor het Rabo Talentenplan een talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waar talentvolle paardensporters worden ondersteund in hun ontwikkeling tot topsporter.

Lees meer: Ezra Boer naar het Nederlands kampioenschap

Ezra Boer heeft met haar vereniging Putsche Ruiters meegedaan aan de Rabobank Chio Cup, haar team kon zich niet bij de eerste vijf plaatsen, dus uitgeschakeld voor de finale. Van haar pony Nikki heeft ze afscheid genomen, is verkocht naar België. Haar pony waar ze zo succesvol mee was zal met de nieuwe eigenaar in de L klasse gaan rijden. De combinatie van rijden met haar paard Zoe en pony Nikki, waar ze op het allerhoogste niveau actief was, is niet langer te combineren. Zeker niet nu ook de trainingen bij het Talenten Training Centrum zijn begonnen.

Lees meer: Ezra Boer een lach een traan en geweldige prestaties

Het was een spannend voor Ezra Boer tijdens het Hemelvaartweekend in Rotterdam. Het Talenten Training Centrum Zuid-Holland heeft 12 nieuwe dressuurtalenten geselecteerd / gescout die in ieder geval komende zomer het TTC trainingsprogramma mogen gaan volgen. Ezra Boer is door de selectie gekomen en samen met haar paard Zoé D dus nu bij de beste en talentvolste amazones van Zuid-Holland

Lees meer: Ezra Boer geselecteerd voor het talententeam Zuid-Holland

Het lijkt of het allemaal geen moeite kost en 'The Sky the Limit is' maar zo makkelijk gaat het ongetwijfeld nu ook weer niet. Alhoewel afgelopen zondag reed de Rozenburgse amazone Ezra Boer voor het eerst in de Z1 klasse bij de dressuurpaarden en pakte gewoon twee winstpunten en werd eerste in een wedstrijd in Vlaardingen. Ongekend voor een 13 jarig meisje die naast met haar paard Zoé ook met haar pony Nikki al in de Z2 klasse heeft gereden, voor pony's is er geen hoger niveau.

Lees meer: Ezra Boer start als 13 jarige in de Z1 en pakt twee winstpunten

Afgelopen weekend had Ezra Boer twee wedstrijden. Op zaterdag kwam ze aan de start in Alblasserdam en op zondag in Simonshaven. Op zaterdag, waar ze voor de eerste keer in de M1 uitkwam, was haar score goed voor 2 winstpunten. In Simonshaven behaalde ze er nog eens 4 bij en zit de top amazone binnen één weekend over de helft van de te behalen winstpunten om over te kunnen naar de M2. Wat een talent is de 13 jarige Ezra Boer, een pareltje in de dressuursport.

Lees meer: Ezra Boer een pareltje in de dressuursport