Met pony Gina behaalde Ezra Boer een zilveren medaille op het Nederlands kampioenschap in de L1. Een ongekende prestatie voor de 14 jarige Rozenburgse amazone. Pas 8 maanden traint Ezra met Gina. Maar er staat meer op de agenda van Ezra. Woensdag 2 september zijn de Rabo selectiedagen waar Ezra zich kan plaatsen voor de Rabo KNHS Nationale Beloftetrainingen. En 4 en 5 september het Nederlands kampioenschap waar Ezra deelneemt met haar paard Zoé in de klasse Z1. Een nieuw hoofdstuk aan het succesverhaal van Ezra Boer.

 

Rabo Talentendagen

De Rabo Talentendag wordt jaarlijks in Ermelo georganiseerd. Een dag waarop trainers/scouts van de KNHS de deelnemers begeleiden en beoordelen. Als Ezra daar wordt geselecteerd mag ze deelnemen aan trainingen tussen november en mei. En maakt ze één jaar deel uit van het Rabo Talentenplan. "Op dinsdag gaan we naar Ermelo toe", vertelde Ezra over haar voorbereiding op de talentendag en het NK van komend weekend. "Op woensdag is der dan de talentendag. Als je daar geselecteerd wordt krijg je extra trainingen door de beste trainers van Nederland. Maar zover is het nog niet, daar komen echt de beste talenten uit heel Nederland naar toe."

Nederlands kampioenschap voor paarden in de Z1 klasse.

Na de talentendag blijft Ezra in Ermelo waar op vrijdag en zaterdag het Nederlands kampioenschap in de Z1 klasse plaats vindt. Ezra komt daar uit met haar eigen paard Zoé. Wat de uitslag ook zal zijn na dit kampioenschap gaat Ezra met Zoé naar de Z2 klasse. Ongekende prestaties van de 14 jarige Erza Boer. Zelf tempert ze de hooggespannen verwachtingen een beetje. "In de Z1 klasse kom je bij de paarden niet echt meisjes van mijn leeftijd tegen. Bij de laatste 16 zou al heel mooi zijn", kijkt Ezra vooruit naar het kampioenschap. Bij een dergelijk kampioenschap ligt de lat ontzettend hoog. De top van Nederland in de dressuursport is daar aanwezig. Deelnemers met een hele vracht aan ervaring en zelfs professionals en deelnemers die al Grand Prix rijden. Er komen 60 combinaties in de ring op vrijdag en er mogen er maar 16 door naar de finale op zaterdag. Ezra vertelde verder dat ze er zeker ook echt van gaat genieten.

Zilver met Gina

Aan het succesverhaal van Ezra Boer is weer een hoofdstuk toegevoegd. De Rozenburgse werd afgelopen zaterdag met pony Gina, van eigenaresse Caroline Whitney, tweede op het Nederlands kampioenschap in de klasse L1. Ezra traint en rijdt wedstrijden met pony Gina sinds begin januari 2015. Een pittige pony die Ezra inmiddels aardig naar haar hand weet te zetten. "Gina is inmiddels 4 jaar kan best wel pittig zijn. Ook op het NK duurde het even voor Gina alle aandacht voor mij had. Maar als die aandacht er is luistert ze ook goed. In de proef ging het best goed. Ik verwachte er eigenlijk niet zoveel van, maar toen ik uit de ring kwam had ik er een heel goed gevoel over, kreeg een gevoel van je weet maar nooit." Die zilveren medaille is een super prestatie voor de Rozenburgse die ook met Gina weer een stapje hoger gaat rijden. "Op dit moment rijd ik alleen met Gina en ons eigen paard Zoé. In de toekomst zou het best leuk zijn om vaker met een goed paard van een eigenaar wedstrijden te rijden. Maar zover is het nog niet."

Weekje vrij van school

Ezra heeft de belofte status en wordt dan op school ook vrij gemaakt van een aantal lessen zodat ze in de uren van muziek, gym en handarbeid etc. alvast huiswerk kan maken. Als ze voor haar sport een weekje vrij moet hebben wordt dat in die uren ingehaald. "Met die belofte status die ik heb gaan school en paarden best wel goed samen. Als ik thuis ben stop ik ook wel veel tijd in school. Ik heb nog geen cijfers maar voor me gevoel gaat het best aardig", vertelde Ezra die naast een ongekend talent in haar sport ook gewoon een meisje van 14 jaar is. Nu komt er een weekje waar Ezra samen met haar steun en toeverlaat 'Mamma' gaat presteren maar zeker ook genieten van het rijden op het Nederlands kampioenschap. Met als opwarmertje, al klinkt dat wat oneerbiedig, de Rabo Talentendag.