Het Rozenburgse wielertalent Boris Romers gaat naar Oostenrijk om deel te nemen aan één van de grootste wielerkoersen voor jeugdrenners. Een hele uitdaging, ook al kan Boris goed uit de voeten als het omhoog gaat, is rijden in Oostenrijk toch van een ander kaliber. Op de tijdrit in de proloog na zijn er niet of nauwelijks vlakke wegen in de omgeving waar zoals de Oostenrijkers het zeggen, ‘Das Großtes Jugendrennen Europas’

Lees meer: Boris Romers aan de start van de 33. Radjugendtour Oststeiermark 2018

Tijdrijden wordt ook wel als de meest zuivere manier van wielrennen gezien. Boris Romers lijkt die discipline meer dan te beheersen. Hard rijden maar zorgen dat je niet kapot gaat, maar als je nog sprinten over de finish komt heb je kostbare seconden onderweg laten liggen en had er misschien wel meer ingezeten. Afgelopen weekend pakte Boris Romers de gele trui in de proloog om die het hele weekend om de schouders te houden. Boris nam niet alleen Geel mee naar Rozenburg maar ook de Witte trui van de beste tijdrijder.

Lees meer: Boris Romers wint met overmacht de Internationale jeugdmeerdaagse van Rijswijk

Boris Romers is tweede geworden op het NK tijdrijden en het was een kwestie van de laatste meters waar Boris het tempo niet voldoende hoog kon houden, anders had Boris Romers de kampioenschapstrui mee naar Rozenburg genomen. Nu was die trui voor ploegmaatje Joris Buters en kwam Boris Romers 2 seconde te kort om zich Nederlands Kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen te mogen noemen.

Lees meer: Boris Romers:”In schatte mijn kansen best hoog in”

Afgelopen weekend is het Rozenburgse wielertalent Boris Romers winnaar geworden van het wielerweekend Roden/Drenthe. Na drie etappes, ploegentijdrit, klassieker (wegwedstrijd) en het criterium (aantal plaatselijk rondjes in het dorp) stond Boris op de hoogste trede van het ereschavot. Boris had een voorsprong van 18 seconde op de nummer twee Lou van Belle van Swift uit Leiden.

Lees meer: Boris Romers wint wielerweekend Roden

“Jammer als je wegrijdt uit het peloton er niet altijd ploegmaats zijn om af te stoppen”, vertelde Boris over zijn poging om weg te blijven in de Wim Hendriks trofee in Zeeland eerder dit seizoen. “Later reed ploegmaatje weg en zat ik voorin en dan gaat het ploegbelang wel spelen. Gelukkig was het afstopwerk niet voor niets en pakte hij (Joris Buters, red.) het kasseienklassement en werd derde in de totale wedstrijd."

Lees meer: Boris Romers:”Ik moest mijn plekje in het peloton wel even vinden”

Het was een poosje stil rondom het Rozenburgse wielertalent Boris Roomers. Maar is wel veel gebeurt de afgelopen maanden. Boris rijdt het komende seizoen in de opleidingsploeg van Cervelo-GOODZO. Een ploeg met de roots in Zeeuws-Vlaanderen en verbonden aan het internationale fietsenmerk Cervelo, al jaren lang trouwe partner van diverse wielerploegen.

Lees meer: Boris Romers in de opleidingsploeg van Cervelo-GOODZO

Boris Romers is nog jong maar weet zich al aardig te roeren in het wielerpeloton. Het Rozenburgse wielertalent ontwikkelt zich meer en meer als een allrounder. Rap in de sprint, goed in de beklimmingen en als er gebuffeld moet worden voor de ploeg verstopt Boris zich zeker niet. Het eerste jaar, op de weg, bij de nieuwelingen zit er bijna op. Dat wil niet zeggen dat Boris nu rustiger aan gaat doen. Voor Boris staat het veldrijden voor de deur. Niet alleen om de winter door te komen maar in het veld wil Boris zeker ook presteren.

Lees meer: Boris Romers: “Als ze voor je vallen heb je een grote kans dat je erbij komt te liggen”

Het waren 5 etappes in 3 dagen in Denenmarken tijdens de Tour de Himmelfart. Rozenburger Boris Romers stond aan de start in een ploeg van PRC Delta samen met Bart Bronder, Gabriel Melching en Koert van Oosten. Aan het vertrek van de etappekoers 110 deelnemers uit meerdere landen. Niet alleen rijden voor de eigen prestatie maar ook voor het ploegbelang. Nadat ploeggenoot Koert van Oosten de eerste etappe won moest de gele trui worden verdedigd.

Lees meer: Boris Romers 3e in het bergklassement van de Tour der Himmelfart in Denemarken

Het Rozenburgse wielertalent Boris Romers is aan een goed eerste seizoen bij de nieuwelingen bezig. Boris lijkt zich snel aan te passen aan de nieuwe categorie waar de afstanden langer zijn en de concurrentie groter dan bij de junioren. Een podiumplaats was er nog niet maar dat is voor een eerstejaars ook lastig tussen de jongens die al een jaartje ervaring hebben opgedaan. Ervaring op doen is dan ook het doel voor dit seizoen en dat gaat Boris goed af.

Lees meer: Boris Romers naar Denemarken voor de Tour der Himmelfart

In het Overijsselse Genemuiden stond Boris afgelopen zaterdag aan de start van de 45e Omloop van Noord-West Overijssel. Een klassieker die bekend staat om de wind, een echte waaierkoers in het open- en vlakke landschap. De editie 2017 was anders, er stond bijna geen wind en werd de koers gekenmerkt door zenuwachtig rijden en veel valpartijen.

Lees meer: Boris Romers op plaats 22 in de eerste klassieker van dit seizoen

Afgelopen zaterdag stond het Rozenburgse wielertalent Boris Romers aan de start van het NK veldrijden. Veldrijden is niet helemaal de specialiteit van Boris maar ondanks dat alles op het wegseizoen wordt afgestemd kan Boris ook in het veldrijden aardig uit te voeten. Tevreden was Boris niet over zijn wedstrijd in Sint Michelsgestel maar uiteindelijk zat er voor de Rozenburger niet veel meer in. Een plaats bij de eerste twintig was het doel en het werd uiteindelijk plaats 30.

Lees meer: Boris Romers: “Ik had een slechte start en kwam in de eerste ronde al achter een valpartij”