Het is alweer een paar jaartjes geleden dat we op de site sportenrozenburg.nl Wesley Kreder volgde. De in Leiden geboren beroepswielrenner zat op een roze wolk die, geloof het of niet, in Rozenburg lande. Voor mij reden en een kans om de (beroeps)renner te gaan volgen. Al snel bleek het een hele sympathieke renner, die tijdens het wachten op het EK baan op het volgende onderdeel wel even tijd had om met mij te chatten. Of tijdens de zesdaagse van Rotterdam, trainingskampen en wedstrijden, kortom altijd tijd voor sportenrozenburg.

Lees meer: Wesley Kreder naar de Giro d‘ Italia

De 29e Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk was misschien wel een wedstrijd om de sprinters te testen voor het Nederlands Kampioenschap of voor anderen teams wellicht een test voor de Tour de France. Wesley Kreder eindigde als 23 in het algemeen klassement. Niet een wedstrijd waar hij zich echt kon laten zien. Natuurlijk was de ZLM Toer er één waar, op de koninginnenrit in de Belgische Ardennen na, gewerkt moest worden voor de sprinters.

Lees meer: Het echte scoren blijft nog uit voor Roompot Oranje Peloton

Greipel ook winnaar in Buchten (Limburg) ... Het was een lange vluchtpoging van 10 renners waaronder Iljo Keisse en proloogwinnaar Roger Kluge die maximaal 5 minuten kregen. Het peloton kwam terug onderleiding van de teams van Lotto Soudal, LottoNL en Trek. Ook Roompot Oranje Peloton verstopte zich niet en stuurde een paar mannetjes mee om het gaatje te dichten. Raymond Kreder werd 5e en Wesley Kreder 35 in de zelfde tijd als winnaar Greipel. Wesley staat nu in het algemeen klassement op plaats 32 op 56 sec. 4e etappe is, zaterdag, in België

Lees meer: Wesley Kreder ZLM Tour

Wesley Kreder is in de tweede etappe van de van de ZLM Toer 2015 van plaats 129 opgeklommen naar plaats 35. Even dreigde het nog mis te gaan toen Wesley materiaalpech kreeg en alles uit de kast moest halen om weer terug in de kopgroep te komen. "Gelukkig had ik nog 10 kilometer tot aan de finish om een beetje te hestellen van die inspanning", vertelde Wesley. "Maar er komen nog drie mooie dagen, de vorm is goed om me te laten zien."

Lees meer: Wesley Kreder: "Na een slechte proloog een goede dag in Rosmalen"

Wesley Kreder zat in de vroege ontsnapping in de eerste etappe van de World Ports Classic die het afgelopen weekend onze regio aandeed. In de eerste etappe die van Rotterdam naar Antwerpen werd gereden zat Wesley in de ontsnapping van de dag. Een ontsnapping die uiteindelijk 132 km zou duren. Met een 5e plaats van teamgenoot Dylan Groenenwegen, achter winnaar van de dag Andrea Guardini, had Roompot Oranje Peloton zich laten zien in de koers van de wind. Op zondag moest de kaart van neefje Raymond Kreder worden gespeeld, maar daar gooide een valpartij voorin het peloton van de Australiër Matthew Goss roet in het eten. De Australiër keek achterom en raakte het wiel van zijn voorganger met grote gevolgen voor Wesley Kreder en zijn maatjes.

Lees meer: Wesley Kreder in de kopgroep bij de World Ports Classic door onze regio

Dit weekend komt het profwielerpeloton vlak langs Rozenburg met Wesley Kreder in de gelederen. In de 2 daagse wedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen rijdt het wielerpeloton via Voorne-Putten naar de Zeeuwse Eilanden. De World Ports Classic in eigenlijk ontstaan door de Tour de France start in Rotterdam van 2010. Vanaf 2012 staat de wedstrijd op de kalender en ook dit jaar weer over het parcours waar ook de Toer de France 2015 zal worden verreden.

Lees meer: Wesley Kreder in World Ports Classic

In de Tour de Yorkshire was er voor Wesley Kreder vooral een taak weggelegd als knecht en rijden in dienst van de ploeg. In Engeland met succes, Huub Duyn eindigde in de laatste etappe op plaats 5 en werd in het algemeen klassement negende met een achterstand van 1 minuut en 27 seconden op winnaar Lars Petter Nordhaug van Team Sky. Een prima prestatie die zonder het werk van de ploeg, lees knechten, niet mogelijk was geweest. Wordt bij andere teamsporten het hele team betrokken bij de huldigingen, staan bij de wielrenners de knechten allang onder de douche als de kopman op het ereschavot staat.

Lees meer: Meesterknecht staat zelden in de spotlights

Voor Wesley Kreder is het de komende weken tijd voor de meerdaagse wedstrijden. Vrijdag 1 mei, staat hij aan de start van de Tour de Yorkshire en op 6 mei in Duinkerken. Wat zijn rol wordt is nog niet helemaal duidelijk in de eerste koers aan de andere kant van de Noord Zee. "Ik ga er vanuit dat ik voor de sprinters moet rijden in Yorkshire en misschien de laatste dag mijn eigen kans gaan", vertelde Wesley vanuit Engeland waar hij gisterenavond, 29 april, naar toe is gegaan voor de een driedaagse wedstrijd.

Lees meer: Wesley Kreder: "Ik ben niet super tevreden over het voorseizoen"

De grote ronden zijn natuurlijk voor veel renners het doel van het seizoen. Vooral de Tour de France de uitschieter bij uitstek en bij het grote publiek bekend, zeker als het circus ook nog eens door onze regio rijdt. Helaas zonder Roompot Oranjepeloton en dus ook zonder Wesley Kreder. Roompot Oranjepeloton kreeg geen wildcard. We houden ons hart toch een beetje vast voor de Spijkenisserbrug, waar de renners van het Tourspektakel overheen moeten. Maar laten we er niet te ver op vooruit lopen.

Lees meer: Wesley Kreder naar GP de Denain Porte du Hainaut en TroBroLeon

Voor de wielerliefhebbers een prachtige tijd met al die wedstrijden in Vlaanderen. Wedstrijden waar Wesley Kreder aan het vertrek stond en de komende dagen nog zal staan. Wesley is niet helemaal tevreden over het verloop vertelde hij ons en afgelopen zondag in Gent - Wevelgem moest hij zelfs afstappen. Maar in die koers was hij niet de enige van de 200 gestarte renner kwamen er maar 39 over de streep en stapten er 160 renners af (1 werd er gediskwalificeerd red.).

Lees meer: Wesley Kreder heeft heel veel zin in de Ronde van Vlaanderen

Voor Wesley Kreder zijn het drukke tijden. Zijn ploeg Roompot draait een dubbel programma dus veel wedstrijden in het voorjaar. Voor Wesley Kreder wedstrijden op zijn lijf geschreven met ook kansen alhoewel een overwinning, de kers op de taart, voor Wesley en ook zijn ploeggenoten nog niet was weggelegd. Wel steeds voorin maar er kan er maar één winnen en die had in dit prille seizoen 2015 geen oranjetricot van Roompot aan.

Lees meer: Wesley Kreder naar Vlaanderen voor Handzame Classic en Dwars door Vlaanderen