Wesley Kreder is ook op de baan een renner om rekening mee te houden maar zijn hart ligt op de weg. "Die baan is niet helemaal mijn ding", vertelde Wesley Kreder vannacht op weg naar huis. "Op de weg duurt het allemaal wat langer en kan je dieper gaan. In februari begint eigenlijk mijn seizoen. Maar ik probeer het altijd, ook op de baan."

 

Gisteren (27 december 2014) kwam Wesley Kreder uit op het onderdeel puntenkoers op het NK in Apeldoorn. Er waren in de middag kwalificaties en de finale was het slotstuk van de eerste dag. Wesley Kreder kwalificeerde zich vrij makkelijk voor de finale. "Kwalificatie is altijd wat makkelijker dan zo'n finale", vertelde de nieuwe inwoner van Rozenburg. "Er vallen er niet zoveel af en je moet een beetje slim rijden. Als je een keertje mee bent en wat punten pakt is dat vaak al genoeg zeker omdat het een vrij korte wedstrijd is. Ik zat twee keer mee en pakte twee keer een tweede plaats in de sprint (goedvoor 6 punten red.). Een discipline waar je een beetje slim moet rijden, je hebt niet veel tijd." Wesley eindigde als 4e in zijn serie die niet de makkelijkste was met renners als Nick Stopler, Yoeri Havik, Barry Markus en zijn koppelgenoot in de zesdaagse van Rotterdam in januari Jesper Asselman. Dan komt het lange wachten op de finale die pas laat in de avond op het programma stond.

De finale puntenkoers

Het was een harde en onrustige koers, zeker in de beginfase. Steeds groepjes die wegsprongen om een ronde met de daarbij behoren de 20 bonuspunten te pakken om al vroeg in de wedstrijd het kaf van het koren te scheiden. "Ja, er werd gekeken. De betere baanrenners keken elkaar veel aan, zo gaat dat nu eenmaal op de baan. Dan moet je veel geluk hebben om er net een keertje bij te zitten. Eigenlijk rijd ik zo'n wedstrijd gewoon mee en komt er een kans dan zal ik die zeker pakken. Maar erg druk maak ik me er niet om. Mijn seizoen begint in februari als de klassiekers weer op het programma staan. Mijn neven Michel en Raymond waren ook een paar keer mee. Daar houd ik dan toch wel rekening mee. Als er iemand van de familie vooruit is mogen andere het gaatje dichten. Ook altijd wel leuk om te zien dat er toch veel naar de Kreders wordt gekeken.", vertelde Wesley die vandaag (zondag 28 december) weer naar Apeldoorn zal gaan voor het onderdeel scratch. "Eerst maar weer eens door die kwalificatie komen. Het zal een snelle koers worden, zeker in de kwalificatie waar maar 40 ronden worden verreden. Ik schat mijn kansen niet zo hoog in. Maar proberen doe ik het altijd. Maar mijn ding is de weg."

 

Foto: Wesley Kreder tijdens het lage wachten op de finale. 'Een beetje Chillen en MuZiek luisteren'

Puntenkoers mannen:

Goud: Didier Caspers

Zilver: Melvin van Zijl

Brons: Tim Veldt