Na de vijfde dag van de zesdaagse van Rotterdam staat het koppel Wesley Kreder / Jesper Assleman op plaats negen in de algemene rangschikking. De laatste weken waren druk voor de beroepswielrenner uit Rozenburg. Na een trainingskamp op Mallorca drie dagen op de baan in Apeldoorn voor drie onderdelen op het Nederlands Kampioenschap en nu de zesdaagse van Rotterdam. Maar daar blijft het niet bij. Aanstaande maandag vertrekt Wesley met zijn nieuwe ploeg het Roompot team naar Calpe in Spanje voor een trainingskamp als voorbereiding op het wegseizoen. Maar voor het zover is nog een zinderende finaleavond op het Siberisch hout van Ahoy.

 

"Nog één dagje en dan naar Spanje als voorbereiding op het wegseizoen", vertelde Wesley Kreder die de rondjes in Ahoy gaat voelen. "Ik ben hartstikke verkouden en ook nog eens aan de diarree. De beentjes draaien wat minder dat kan dan niet uitblijven. Goed slapen dan komt het allemaal weer goed en staan we er voor de laatste avond."

De maandag

Op de maandag hadden Wesley Kreder en Jesper Asselman een prima avond maar moest het duo in de ploegkoers drie rondjes toegeven. De strijd tussen de topteams laaide op en omdat er bij de zesdaagse nieuwe stijl kortere ploegkoersen zijn, is het gelijk volle bak. Daardoor krijgen de plaatselijke favorieten waaronder

Stand na 5 dagen

Pl.

Koppel / team

rnd

pnt

1

Jasper de Buyst - Kenny de Ketele

0

243

2

Iljo Keisse - Nikki Terpstra

0

231

3

Michael Morkov - Alex Rasmussen

1

239

4

David Muntaner - Albert Torres

2

173

5

Michel Kreder - Raymond Kreder

5

114

6

Leif Lampater - Nico Hesslich

7

110

7

Thomas Boudat - Vivian Brisse

8

118

8

Wim Stroetinga - Barry Markus

8

57

9

Wesley Kreder - Jesper Asselman

13

66

10

Andreas Muller - Andreas Graf

13

16

11

Didier Caspers - Dylan van Zijl

14

18

12

Andre Looij - Ivar Slik

16

49

13

Michel Vingerling - Yondi Smidt

26

42

       

Wesley Kreder zeker behoort, weinig kansen zonder dat de topteams zich er ook mee bemoeien. Maatje Jesper Asselman, die ook dit seizoen voor Roompot gaat rijden, won op maandag de puntenkoers en de race achter de derny's. In de ploegkoers verloren Kreder / Asselman een plaatsje in de algemene rangschikking aan de Europees kampioenen koppelkoers Graf / Muller maar dat werd op de dinsdag weer goedgemaakt.

De dinsdag

Op de voorlaatste avond stond Wesley aan de start van de derny race. Hij pakte achter Iljo Keisse en Jasper de Buyst een fraaie 3e plaats. "Achter de derny is wel een discipline die ik goed beheers", vertelde Wesley over de race. "Maar je kunt het zeker niet alleen. Je bent erg afhankelijk van je gangmaker", leek Wesley te willen zeggen dat er nog meer in had gezeten. Elke dag moet er een andere coureur aan de start staan en in de finale zal Asselman starten. "Ik voel me niet heel super en Jesper heeft deze week al vaker gewonnen dus heb ik er alle vertrouwen in. In de ploegkoers hebben we dat toertje op de Oostenrijkers weer goed weten te maken. In het begin wat rustiger gedaan omdat ik wat kramp had. Maar verder ging het erg goed vandaag (dinsdag red.) We kregen de kans om met de neefjes ( Michel en Raymond Kreder red.) rond te rijden, niet helemaal toevallig we hadden het er in het rennerskwartier nog over gehad. Die Oostenrijkers kregen het lastig en zakte er doorheen en wij konden het houden", was Wesley tevreden met plaats negen in de rangschikking.

De derny Cup

Bij de derny's staat het koppel Wesley Kreder / Jesper Asselman op plaats 3 in de totaalranglijst. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Iljo Keisse en Niki Terpstra staan aan de leiding met 32 punten. Op de tweede plaats zijn het Raymond en Michel Kreder met 31 punten en op plaats drie Wesley Kreder met Jesper Asselman met 27 punten.

 

 

 

Foto: Bron en met dank aan org. zesdaagse Rotterdam.