De 8e plaats op de eindrangschikking is voor Wesley Kreder zijn beste prestatie ooit tijdens een zesdaagse. "Het is jammer dat de Belgen op moesten geven, dan hadden we nog koers gezien in het laatste uur", vertelde Wesley na de laatste rondjes op de wielerbaan van Ahoy. Het succes lijkt voor de nieuwe inwoner van Rozenburg niet op te houden.

Met een derde plaats op het NK op de weg, een derde plaats bij het onderdeel scratch tijdens het NK op de baan, samen met Jesper Asselman winnaar van de Derny Cup tijdens de zesdaagse van Rotterdam en met een 8e plaats zijn beste zesdaagse ooit.

De finale in Ahoy werd een beetje overschaduwd door het uitvallen van de leiders in de wedstrijd Jasper de Buyst en Kenny de Kelele. De Ketele was ziek heeft het nog wel geprobeerd maar als de krachten uit het lichaam vloeien en je eerder omvalt dan vooruit komt is het over en uit. De winnaars van de laatste twee edities van de zesdaagse van Rotterdam, Iljo Keisse en Niki Terpstra konden daardoor in een zetel naar de finish rijden.

Zesdaagse Rotterdam 2015

Pl.

Koppel / team

rnd

pnt

1

Iljo Keisse - Nikki Terpstra

0

281

2

Michael Morkov - Alex Rasmussen

3

273

3

David Muntaner - Albert Torres

3

225

4

Michel Kreder - Raymond Kreder

5

138

5

Leif Lampater - Nico Hesslich

11

116

6

Wim Stroetinga - Barry Markus

11

61

7

Thomas Boudat - Vivian Brisse

12

162

8

Wesley Kreder - Jesper Asselman

16

70

9

Andreas Muller - Andreas Graf

17

16

10

Didier Caspers - Dylan van Zijl

18

34

12

Andre Looij - Ivar Slik

20

67

13

Michel Vingerling - Yondi Smidt

31

52

Maar adel verplicht en maakte het koppel Keisse / Terpstra er zich zeker niet met een jantje van leiden vanaf. Met een spectaculaire doublette zette Keisse / Terpstra het hele veld op 3 of meer ronden. "We zijn nooit in problemen geweest. We bemoeide ons er gewoon niet meer mee", vertelde Wesley. Het was voor het koppel Asselman / Kreder consolideren. De zesdaagse kon voor het koppel al niet meer stuk. Jesper Asselman reed de finale van de derny Cup en deed dat met groot machtsvertoon. Asselman reed achter de Duitser gangmaker Peter Bauerlein. "Mooi dat Jesper de derny koers won. We stonden 3e voor de finale. Als je me vraagt naar de beste gangmaker is dat moeilijk. Ze moeten weten wat een renner kan en een goed tempo rijden. Vooral goede lijnen, niet altijd op de blauwe lijn maar zorgen dat je mooie bochten maakt zodat je met wat snelheid uit de bocht komt. Tijdens de wedstrijd kan je niet zo heel veel communiceren. Je moet eigenlijk gewoon het wiel houden. Het was fijn om samen met Jesper te rijden, dat is geen pannenkoek. Die kan echt wel hard trappen op zo'n baan. De mooiste momenten waren toch wel rondrijden met mijn neefjes. De laatste twee dagen deden we dat wel vaker hadden we eigenlijk eerder moeten doen. Nu een rustdag en dan gaat de focus op de weg. Volgende week naar Calpe met de ploeg ( Roompot Orange Team red.) en daar nog eens goed trainen. Mijn beste klassering ooit bij een zesdaagse, had het wel een beetje verwacht", kijkt Wesley terug op een mooie succesvolle zesdaagse. Voor Wesley Kreder nu de weg, zijn ding zoals hij wel vaker heeft gezegd. Als hij deze lijn weet door te zetten kunnen we nog wat verwachten.

 

Foto's: De baan kan er weer uit voor een jaartje en de winnaars van de Derny Cup Wesley kreder en Jesper Asselman

Bron en met dank aan org. zesdaagse Rotterdam