Samen met neefje Stefan, de jongste telg uit de 'Kreder dynastie', kon Wesley geen rol van betekenis spelen in het laatste onderdeel van het NK in Apeldoorn, de koppelkoers. Eigenlijk het mooiste onderdeel van het baanwielrennen waar je niet alleen hard moet kunnen fietsen. Dat er ook tactisch wel wat komt kijken bij een koppelkoers bewezen Michel en Raymond Kreder, ook twee neefjes van Wesley, halverwege de koers. Ze bleven op 10 meter van de staart van het peloton rijden om zo zeker te zijn van de 5 punten bij een sprint en zo de leiding in de wedstrijd voor zich op te eisen.

 

"Het zijn geen pannenkoeken", vertelde Wesley Kreder over de winnaars van de koppelkoers over 50 kilometer Yoeri Havik en Dylan van Baarle. "De terechte winnaars. De sterkste winnen altijd wel!!! We hebben eigenlijk gelijk de kaart van de neven gespeeld, voor ons zat er niet veel meer in dan ze een beetje te helpen. In ieder geval, niet tegen ze te rijden. Het was geweldig om met mijn neefje Stefan te rijden. Hij is pas 18 jaar maar de motor die hij heeft vindt je niet veel bij renner in zijn leeftijdscategorie. Ook al zo ervaren rondrijden vind ik super knap." Als we het over de tactische manoeuvre van de neefjes, Michel en Raymond, hebben halverwege de koerst doet Wesley dat simpel af met 'hoort erbij en blijven opletten'. Wesley is een profwielrenner die zijn vak verstaat en dat stukje van het hogeschool baanwielrennen bijna de normaalste zaak van de wereld vindt.

 

 Wesley Kreder wordt in de baan gebracht door Stefan Kreder

 

Bij de koppelkoers mag je zelf bepalen met wie je de koers wil rijden en niet zoals soms in de zesdaagse gebeurt gekoppeld worden aan een renner. "We kunnen het samen goed aan", vertelde Wesley over zijn koppelgenoot Stefan Kreder. "Maar Stefan is nog jong en we hadden veel werk verzet en op een gegeven moment is de pijp leeg, en kwamen we op een ronde achterstand." In de wedstrijd was het op dat moment razend spannend. Met twee koppels op gelijke hoogte en ook nog eens gelijke punten, Yoeri Havik / Dylan van Baarle en Raymond en Michel Kreder. "Nadat we op een ronde kwamen werden we vlak voor het einde van de wedstrijd samen met een ander koppel die ook op een ronde stonden uit de wedstrijd gehaald. "Maar eigenlijk zagen ze dat we te veel voor de andere Kreders reden, en dat snap ik wel", kijkt Wesley terug op het uit de wedstrijd halen op 20 ronden van het einde. "Ik kijk terug op een mooi kampioenschap met op de tweede dag een 3e plaats op de scratch. Ik kan nu gaan toewerken naar het wegseizoen. Voor mij toch het belangrijkste. Ik moet mentaal sterk blijven, er komen moeilijke tijden aan! Nu eerst goed rusten en op naar een goed seizoen. Vrijdag (2 januari 2015 red.) aan de start van de zesdaagse van Rotterdam. Daar ga ik rijden met Jesper Asselman. Kijken hoe het zal gaan." Nog even koersen op de baan. De zesdaagse van Rotterdam heeft een sterk deelnemersveld en of Wesley Kreder zich daar kan mengen in de kop van de wedstrijd? Of dat hij genoegen moet nemen met een bescheiden rol. We gaan Wesley zeker volgen tijdens één van de grootse sportevenementen van het jaar. Met aan de start de beste baanwielrenners van de Wereld.

Uitslag koppelkoers NK Apeldoorn:

1e Yoeri Havik / Dylan van Baarle -- 24 punten

2e Raymond en Michel Kreder -- 23 punten

3e Didier Caspers / Melvin van Zijl -- 11 punten

Tot een echte eindspurt kwam het niet doordat de koppels Casper/van Zijl, Eefting/ van der Hoorn en Slik / Looij in de slotfase opzoek gingen naar ronde winst en daardoor er voor de leidende koppels geen punten meer te verdienen waren.

Wesley en Stefan Kreder werden 10 op 4 ronden (vroegtijdig uit de wedstrijd gehaald) en pakte onderweg nog 2 punten mee.