Voor Wesley Kreder is het de komende weken tijd voor de meerdaagse wedstrijden. Vrijdag 1 mei, staat hij aan de start van de Tour de Yorkshire en op 6 mei in Duinkerken. Wat zijn rol wordt is nog niet helemaal duidelijk in de eerste koers aan de andere kant van de Noord Zee. "Ik ga er vanuit dat ik voor de sprinters moet rijden in Yorkshire en misschien de laatste dag mijn eigen kans gaan", vertelde Wesley vanuit Engeland waar hij gisterenavond, 29 april, naar toe is gegaan voor de een driedaagse wedstrijd.

 

Tour de Yorkshire / 4 daagse van Duinkerken

De rittenkoers op Britse bodem, Tour de Yorkshire, is nieuw op de wielerkalender. Maar als we naar het deelnemersveld kijken echt geen onbelangrijke koers, en staan er 5 World Tour teams aan de start. Marcel Kittel van Giant-Alpecin zal na twee maanden afwezigheid weer aan de start staan van een wedstrijd en ook Bradley Wiggens staat aan de start van de rittenkoers. "Veel zal afhangen hoe ik me voel", vertelde Wesley Kreder vanuit Engeland. "Soms helpen een paar dagen rust en kan het goed meevallen. Het is wel niet allemaal vlak maar ik denk dat ik voor de sprinters zal moeten rijden. Misschien kan ik dat de laatste dag mijn eigen kans gaan", vertelde Wesley over de komende 3 dagen. De laatste wedstrijd die Wesley Kreder reed was op 19 april en was er een kleine rustpauze met natuurlijk de nodige trainingen voor de renner uit de Roompot ploeg.

Vanaf 6 mei start Wesley Kreder in de 4 daagse van Duinkerken, zoals de naam van de koers is maar over vijf dagen wordt gereden. "Ik hoop in Duinkerken goed mee te komen in de lastige etappes. Een keertje in de goede ontsnapping zitten en me echt laten zien. Duinkerken is een lastige koers en zeker niet vlak, alhoewel de 2e en 3e etappe voor de sprinters lijken te worden. De 4e etappe wordt gezien als de koninginnen rit. Ik zal ook in Duinkerken wel een paar keer voor de sprinters moeten rijden maar ga zeker voor mijn kans als ik die krijg."

Het voorjaar en de Belgische klassiekers.

Het Roompot team waar Wesley Kreder deel vanuit maakt stond bijna in alle grote wedstrijden de afgelopen weken aan de start. Maar met de Giro d'Italia van 9 t/m 31 mei, waar Roompot niet zal starten, staan nu de wat kleinere ronde op het programma. Of dat betekend dat Team Roompot gelijk kan gaan scoren is nog maar de vraag. Niet alle toprenners kunnen in de Giro rijden en er blijven genoeg klasbakken over voor deze wedstrijden. Alhoewel ze bij de grotere ploegen toch vaak in het teken staan van voorbereiding op andere grotere wedstrijden en dus kansen voor Roompot Oranje Peloton. De laatste twee wedstrijden waar Wesley Kreder aan de start stond waren GP de Denain en Tro-Bro Leon. "In Denain moest ik voor de sprinters rijden en kon neefje Raymond in de finale nog ondersteunen. Hij pakte net naast het podium en werd vierde", vertelde Wesley. Het was imposant om te zien met welke kracht Wesley zijn neefje dwars door de rijen heen naar voren bracht. "In Tro-Bro Leon mocht ik de koers niet uitrijden. Dat had een koers voor mijn moeten zijn. Ik sprong wel een aantal keren mee, maar telkens in een verkeerde groepen die niet de instemming van het peloton kregen. Toen er 30 man wegsprongen zat ik daar niet bij en mochten we de laatste plaatselijke ronden niet meer rijden (alle andere renners werden uitkoers gehaald red.) en was mijn wedstrijd over. Super tevreden ben ik niet over het voorseizoen. Veel moeten rijden voor de sprinters. De wedstrijd 'De Omloop van het Nieuwsblad' was goed, maar ik moet beter kunnen. Hopelijk komt mijn tijd er nu echt aan. We gaan het zien de komende dagen", vertelde Wesley nog vanuit Engeland waar hij morgen de eerste etappe zal rijden van de Tour de Yorkshire van Bridlington naar Scaborough over 174 kilometer.

De resultaten van de laatste 2 wedstrijden

Datum

Wedstrijd

Renner

Result.

Opm. / ploeg

16 april 2015

GP de Denain

Nacer Bouhanni

1

Team Cofidis

16 april 2015

GP de Denain

Wesley Kreder

59

Op 10sec.

         

19 april 2015

Tro-Bro Leon

Alex Geniez

1

Team FDJ

19 april 2015

Tro-Bro Leon

Wesley Kreder

DNF

Uitkoers gehaald

         

Foto's: met dank aan Wesley Kreder