Het is alweer een paar jaartjes geleden dat we op de site sportenrozenburg.nl Wesley Kreder volgde. De in Leiden geboren beroepswielrenner zat op een roze wolk die, geloof het of niet, in Rozenburg lande. Voor mij reden en een kans om de (beroeps)renner te gaan volgen. Al snel bleek het een hele sympathieke renner, die tijdens het wachten op het EK baan op het volgende onderdeel wel even tijd had om met mij te chatten. Of tijdens de zesdaagse van Rotterdam, trainingskampen en wedstrijden, kortom altijd tijd voor sportenrozenburg.

Van de week kwam ik Wesley weer eens tegen. Een trainingsrondje op het WK parcours in Richmond. We mogen toch niet reizen hoor ik u denken, en zeker niet naar de USA. Klopt, we waren beide op Zwift. Het WK parcours van 2015 in Richmond. Wesley in een klein uurtje twee rondjes, zelf bleef ik steken op 3 kwartier voor één rondje. Lastige klimmetjes voor mij, een inmiddels toch wel een man op leeftijd. Voor Wesley, die 30 jaar oud is en vader van twee zoontjes ging dat heel wat vlotter. Overigens als die kleine mannen geen wielrenners worden!!! Ook de partner van Wesley Kreder heeft al heel wat kilometertjes in het vrouwen wielrennen weggetrapt. Jullie begrijpen het wel, het is inmiddels een andere roze wolk en Wesley woont in Brabant. Maar Wesley staat vandaag aan de start van de Giro, een erkenning voor al dat harde werken van al die jaren beroepsrenner, die van 8 t/m 30 mei op de affiche staat. Voor Wesley een rol in dienst van het team.

Wesley tijdens de ploegpresentatie

“Ik zal deel uitmaken van de sprinttrein van Riccardo (Minali), met wie ik een geweldige chemie heb in de race. Ik weet hoe ik massasprints moet aanpakken en dankzij onze communicatie slagen we erin om steeds kalm te blijven. Ik heb het volste vertrouwen in Riccardo. Hij zal zijn snelle benen laten spreken en hij heeft ook vertrouwen in mij om hem ideaal te positioneren in de finale. Mijn teamgenoten weten dat mijn rol niet beperkt zal blijven tot de laatste hectometers van een etappe. Ook zal ik hen ondersteunen in de zwaardere ritten of, indien nodig, zelfs mijn eigen kans wagen in een ontsnapping.” (bron: Intermarché-Wanty-Gobert/Wesley Kreder)

Het lijkt weer even of oude tijden herleven. Wesley rijdt voor de ploeg van Intermarché-Wanty-Gobert en heeft het rugnummer 133 in de Giro. Voorlopig komen we Wesley op Zwift (de app die indoortrainingen leuk maakt. Fietsers over de hele wereld verbindt, van beroepsrenners tot toertochtrecreanten) niet meer tegen. Voor Wesley het grote werk in dienst van de ploeg in de Giro. En ik ga eens kijken hoelang ik nu werkelijk doe over twee rondjes op het WK parcours van 2015 in Richmond. Het record van Wesley zit er voor mij niet in, ik ga mijn best doen.

 

Jan Vanvroeger

Foto’s: Archief sportenrozenburg. Wesley Kreder in de kopgroep bij de World Ports Classic door onze regio, 2015.

Even wachten op het volgende onderdeel. Speciaal voor sportenrozenburg tijdens het NK 2015 in Apeldoorn