Op 30 december zal de Rozenburgse Ezra Boer met haar pony Nikki deelnemen aan de eerste wedstrijd van de KNHS_Felix Juristen Cup. De wedstrijd wordt verreden bij De Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland op Walcheren in Zeeland. Om aan deze wedstrijd deel te kunnen nemen moet de combinatie, Amazone/Ruiter en pony twee maal in wedstrijden een percentage van 64% hebben behaald in de hoogste categorie de Z2. De deelnemers mogen niet ouder dan 16 jaar zijn.

 

Ezra dus met haar pony Nikki bij de absolute top van de jeugd amazones. Maar er staan nog meer wedstrijden op het programma van Ezra Boer. Wedstrijden voor de kringkampioenschappen om uiteindelijk, althans dat is de bedoeling, deel te kunnen nemen aan de regiokampioenschappen. Zaterdag 24 november is de eerste wedstrijd in Ouddorp waar Ezra zowel met haar pony Nikki als ook met haar paard Zoe aan de start zal verschijnen. Met haar paard Zoe heeft ze tot nu toe aan wedstrijden meegedaan onder HS, zonder punten winst dus, nu gaan de punten tellen maar met Zoe wil ze uiteindelijk toch naar de regiokampioenschappen en daarna een categorie hoger meedoen aan wedstrijden. Met haar paard Zoe wil en kan de Rozenburgse amazone naar de top verder dan dat met pony's kan, ze heeft ons haar droom, maar is het wel een droom, toevertrouwd. Zover is het nog niet eerst nog drie wedstrijden in kring 6, de Zuid-Hollandse Eilanden. De beste drie mogen door. Zaterdag om 11:30 uur start ze met Nikki en rond de klok van 4 uur in de middag met haard paard Zoe.

Winst in Oudenhoorn   ... 3e in Hoek van Holland

Afgelopen zaterdag won Ezra in Ouddenhoorn, weliswaar reed ze ook daar HS zonder punten winst maar behaalde ze wel 203 en 207 punten met Zoe, natuurlijk een prachtig resultaat. Ook werd Ezra Boer samen met Sanne van der pols, Celine Molengraaf en Suzanne Peinenmann verenigingskampioen met De Putsche Ruiters op de kringkampioenschappen (kring 6) voor teams. Omdat de KNHS volgend seizoen het aantal kringen terugbrengt van 6 naar 3 kringen zijn er dit jaar nog wat tussen kampioenschappen, bedoeld om de kringen die samen gaan met elkaar te kennis te laten maken en het onderlinge niveau met elkaar te toetsen. Ook daar heeft Ezra Boer met het team van de Putse Ruiters een prima prestatie geleverd. In een wedstrijd samen met kring 2 en 3, de fusiegenoten, behaalde de dames een mooie 3e plaats, de bronzen medaille. Maar niets is zo belangrijk in de sport als de eerst komende wedstrijd en daar heeft Ezra hard voor getraind. Het begin van de weg die, als alles goed verloop, moet eindigen op de Regiokampioenschappen.