Met haar pony Nikki is de Rozenburgse Ezra Boer al doorgedrongen tot het allerhoogste niveau van de paardensport voor pony's. En in de wedstrijden met haar paard Zoé moet de rem er op om niet te snel door de L2 te gaan. Afgelopen zaterdag was Ezra bij een wedstrijd in Oudenhoorn en reed mee onder HC anders had ze alleen bij die wedstrijd al 5 winstpunten behaald.

 

Op 5 oktober was Ezra met zowel Nikki en Zoe aan de start in Rozenburg. "Het was de eerste keer dat ik met Zoé in de L2 mee reed", vertelde Ezra. "Voor mijn gevoel ging het wel goed en ik kreeg van de jury 189 en 193 punten." Ook in Rozenburg reed Ezra onder HC (geen bijtelling van winstpunten red.). In de klasse B t/m M2 is er de volgende regeling: bij 210 punten en hoger 3 winstpunten; vanaf 195 tot 210 punten 2 winstpunten en vanaf 180 tot 195 1 winstpunt. Om het nog moeilijker te maken mag je bij 10 winstpunten naar een hogere klasse en moet je met 30 winstpunten over. Ezra Boer heeft nu 2 wedstrijden in de L2 gereden met haar paard Zoe en had, als ze niet had afgezien van bijtelling van winstpunten, er al 7 verzameld. Met een simpel rekensommetje zou Ezra Boer dus binnen 3 wedstrijden door kunnen naar de volgende klasse M1. Ezra wil niet te snel door de L2 en ook nog meedoen aan de kring- en regiokampioenschappen in de klasse L2, dus moet de rem erop anders gaat het allemaal veel te snel. In de L1 is Ezra ook al kampioen van Zuid-Holland.

Met pony Nikki reed Ezra ook mee twee weken geleden in Rozenburg. Daarvoor moest ze wel even haar paard naar stal brengen en de pony ophalen. Gelukkig allemaal niet zover van Rozenburg. "Het losrijden ging wel en na 20 minuten kon wat ons betreft de wedstrijd beginnen. Jammer dat ik er drie voor me had. Dat wachten is voor onze pony Nikki niet altijd fijn. In de proef vond ze het juryhokje ook geweldig spannend. Ze wilde er eigenlijk niet langs maar uiteindelijk lukte het toch wel", vertelde Ezra. "Er waren wel wat mindere stukjes in mijn proef maar zeker ook hele goede. Ik kreeg van de jury 63.25% en 62.05% wel wat aan de lage kant." Voor Ezra stond er afgelopen week een wedstrijd, met haar paard Zoé, in Oudenhoorn op het programma. Als ze daar niet buitenmededinging had gereden was ze ook in die wedstrijd eerste geworden. "Ik wist van de vorige keer dat ik haar scherper moest maken en actiever aan mijn been. Dat was een grote inspanning. Kwam doodmoe van het paard af en mijn benen waren helemaal op. Maar met 202 en 216 punten was ik erg tevreden. Het was allemaal een stuk beter dan in Rozenburg. 18 oktober start ik in Rockanje, natuurlijk probeer ik me daar weer te verbeteren." 

 

 

 

 

5okt_005
5okt_006
5okt_007
5okt_008
5okt_009
5okt_010
5okt_011
5okt_012
5okt_013
5okt_014
01/10 
start stop bwd fwd