Ezra Boer zal met haar pony Nikki en haar paard Zoé aanstaande zondag meedoen aan dressuurwedstrijden op de manege van Rozenburg. "Ik ben met Nikki volop in training voor de Z2 en met Zoé ga ik nu in de L2 rijden. Met Zoé wil ik graag bij de kring- en de regiokampioenschappen meedoen, in de L2, dus zal ik ook wel buiten mededinging aan sommige wedstrijden mee moeten doen", vertelde Ezra

 

Het is een druk leventje voor de topamazone

School (inmiddels in Brielle), paarden verzorgen, trainen en niet te vergeten huiswerk. Het pad van een topsporter gaat niet altijd over rozen. Het lijkt allemaal zo mooi tijdens de wedstrijden maar er komt heel wat kijken om de top van de paardensport te bereiken. Talent is niet genoeg, er moet hard worden gewerkt om dergelijke prestatie als die van Ezra te behalen. "Met Nikki rijd ik nu in de Z2 en kunnen we niet meer hoger. Met een pony is dat het hoogste wat je bereiken kan. Ik heb nu ongeveer 15 winstpunten en bij de KNHS kan je tot 30 punten gaan en daarna houden ze het officieel niet meer bij. Ik ben vooral bezig om haar gesloten te krijgen en meer op de achterhand te rijden (hier moeten we passen en hebben we uitleg nodig van Ezra) Gesloten houden is kort in het lijf en op de achterhand rijden wat meer gewicht op haar achterbenen. Als je dat goed doet krijgt ze wat meer hals en dat willen ze graag zien bij de Z2. In de lessen en de trainingen gaat dat steeds beter", vertelde Ezra voor ze aan haar huiswerk moest beginnen.

Wedstrijden

"Op 21 september heb ik in Rockanje de eerste wedstrijd gereden na de vakantie periode. Eigenlijk na Heerjansdam (Kampioenschap Zuid-Holland in de klasse L1 met haar paard Zoé red.) niet meer meegedaan aan wedstrijden. In Rockanje ben ik met Nikki gestart in de Z2. Had twee keer een 1e plaats en weer 3 winstpunten. Op zich zeker niet slecht. Afgelopen week in Hellevoetsluis weer met Nikki in de Z2 en dat was eigenlijk nog beter dan in Rockanje. Ik moest vroeg starten, al om half tien. Dat was dus de wekker vroeg zetten. Bij het inrijden had ik het gevoel dat het niet helemaal lekker zat. Mijn moeder had daarover een andere mening, die vond het er allemaal wel goed uitzien. Ze kreeg gelijk haalde meer punten dan in Rockanje, 66.15 en 67.06 goed voor 4 winstpunten en eerste plaatsen."      

Zondag 5 oktober gaat Ezra meedoen aan de wedstrijden in Rozenburg. Ze zal met zowel Nikki in de Z2 starten als ook met Zoé in de L2. "Met Zoé is de eerste keer in de L2. Ik heb van de week voor de eerste keer dat proefje gereden, maar daar zullen we het verder maar niet over hebben. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat maar we starten buiten mededingen van winstpunten (HC red.). Ik wil niet de kans lopen te snel door de L2 te gaan zonder dat ik aan kring- en regiokampioenschappen mee kan doen." Ezra is nog jong genoeg, inmiddels 13 jaar, maar rijdt met Nikki al in de hoogste klasse en met paard Zoé kampioen van Zuid-Holland in de L1. Een prestatie die je met hoofdletters mag schrijven. Ook al is de topsportster pas 13 jaar weet ze wel wat ze wil, gesteund en zo hier en daar een beetje gestuurd door haar ouders. Ezra en Zoé is een combinatie waar de top nog lang niet is bereikt en ligt er wellicht een mooie toekomst in het verschiet.