Op 9 augustus zal Ezra Boer deelnemen aan de Regiokampioenschappen Zuid Holland dressuur met haar paard Zoè D. Ezra komt uit in de klasse L1. De wedstrijden worden verreden op de manege van sportpark Molenwei in Heerjansdam. Het zal voor Ezra en haar paard de laatste wedstrijd zijn in de L1 klasse. Ezra heeft met Zoè D voldoende winstpunten om door te gaan naar de L2.

"Bij 10 winstpunten mag je over en bij 30 winstpunten moet je over naar de L2", vertelde Ezra Boer ons. "De laatste wedstrijden heb ik zelfs meegereden onder HC (Hors Concours / buiten mededinging red.) omdat ik anders te veel punten had gekregen. Nu kan ik nog meedoen aan de regiokampioenschappen."

De laatste wedstrijd was in Rozenburg

In de laatste wedstrijd, voor de regiokampioenschappen, in Rozenburg waar Ezra Boer zowel met haar pony Nikki als met haar paard Zoè aan de start verscheen, liep het volgens de jonge amazone niet helemaal naar wens. Toch haalde ze met Zoè 199 en 200 punten wat goed was voor 4 winstpunten als ze niet HC had deelgenomen. "Met zoè merkte ik al in het los rijden al dat ze wat minder fijn was. Ze was niet actief genoeg en niet soepel in de mond. Waardoor ze in de proef ook wat minder ging. Ik rijd nog niet zo lang wedstrijden met Zoè, dus moeten we nog een beetje aan elkaar wennen. Als we meer wedstrijden gaan rijden zal dat zeker beter gaan. We moeten gewoon nog echt een goede combinatie worden", kijkt Ezra naar de toekomst.

 

 

 

 

 

Met Zoè al kringkampioen

Ezra Boer was met Zoè D al kringkampioen van de Zuid-Hollandse eilanden (kring 6) en gaat op 9 augustus door voor de regiokampioenschappen. Een prestatie van formaat, zeker als je bedenkt dat Ezra nog maar 12 jaar oud is en nog erg jong voor het rijden met een dergelijk paard. De meeste meisjes van haar leeftijd rijden met pony's. Op dit moment is het vooral veel trainen voor Ezra Boer om een eenheid te vormen met haar paard Zoè D. "Niet echt fijn voor het paard met deze warmte. Net als mensen moeten paarden dan heel veel zweten en dat is eigenlijk niet zo goed", verteld Ezra nog. De Rozenburgse, die voor de Putse Ruiters uitkomt, zal tussen 14:00 en 15:00 uur haar wedstrijden rijden in Heerjansdam. In de klasse L1 starten 22 deelnemers, waarvan 3 uit de kring 6, de Zuid-Hollandse eilanden. De kansen voor de jonge amazone zijn moeilijk in te schatten maar zeker is dat de Rozenburgse nog lang niet aan haar top is en we nog veel van haar gaan horen.