Als 14 jarig meisje op weg naar het hoogste niveau van Nederland in haar leeftijdscategorie en als ze zich daar kan plaatsen liggen internationale wedstrijden in het verschiet. Het lijkt bijna op een meisjesboek waar in nog vele boeken in de reeks zullen verschijnen. Ezra was ziek en kon weken niet rijden, ze kreeg een nieuw paard wat ze zelf wil gaan opleiden en kan binnen 2 wedstrijden van de Z2 naar de ZZ licht. De Rozenburgse Ezra Boer zit in een stroomversnelling waar het einde nog lang niet inzicht is.

Ezra Boer heeft nu het niveau van ZZ2 bereikt en mag gezien de winstpunten die ze nu al heeft behaald in de ZZ licht rijden. "De laatste twee wedstrijden gingen best lekker. Zoé was erg braaf en ben erg blij met mijn super paard. In Naaldwijk had ik bij de eerste proef 67.65% en in de 2e proef 70.29%. Met deze resultaten en de resultaten in Hellevoetsluis, mag ik binnen 2 wedstrijden in de ZZ licht gaan rijden. We gaan niet gelijk door. We willen eerst de kampioenschappen (kring, regio en evt. NK red.) in de Z2 gaan rijden", vertelde Ezra Boer. Het doel van Ezra is nu bij de junioren te gaan rijden, dat is de subtop van Nederland (vanaf 14 t/m 18 jaar red.). Bij de junioren kent de KNHS een A- en een B-kader, waarin deelnemers worden opgenomen met het oog op de selectie voor: Internationale wedstrijden, landenwedstrijden en internationale kampioenschappen. Voor haar leeftijdscategorie de absolute top. In het verschiet ligt dan de Youg riders maar daarvoor moet je 16 jaar zijn. Het zijn ongekende niveaus waar de Rozenburgse topamazone naar op weg is.

Met haar paard Zoé is ze binnen 1 jaar van de L1 naar de Z2 gereden en zit dit jaar bij de TTC Zuidholland en is opgenomen in het Rabotalenten plan. De trainingen krijgt ze van Jolanda de Hoop en Micha Koot. Jolanda de Hoop heeft Ezra geholpen tijdens haar ziekte en reed zeker twee keer per week met Zoé om haar in het juiste ritme te houden. Samen met haar trainster kon Ezra na haar ziekte, waardoor ze weken niet kon en mocht rijden, snel weer op haar oude niveau komen. Maar Ezra rijdt ook nog met pony Gina voor eigenaresse Caroline Whitney ook nog in de L2. Met deze pony behaalde ze zilver op het Nederlands kampioenschap in de klasse L1. En ook met pony Gina verzameld ze alweer winstpunten in de klasse L2. Ook met pony Gina wil Ezra Boer aan de kringkampioenschappen Zuidwest deelnemen. En ook daar zit er wellicht meer in zeker gezien de resultaten op het NK van vorig jaar in de L1.

Hero de nieuwe aanwinst

Met de aankoop van het 3 jarige paard Hero (Apache X D-Day red.) heeft Ezra Boer een paard wat ze zelf gaat opleiden. "Hero is 3 jaar en net onder het zadel. We denken wel dat Hero de kwaliteit heeft voor het hogere werk. Ik ga hem zelf opleiden, maar ga wel één keer in de week bij Jolanda (de Hoop red. ) op les. Het is een jong paard maar wel braaf. Voor mij een hele uitdaging om dit allemaal zelf te gaan doen. Voorlopig kunnen we met Hero nog geen wedstrijden rijden daarvoor is hij nog te jong. Op de leeftijd van 4 jaar gaan we wel jonge dressuurwedstrijden rijden, daar moet je dan draf, stap en galop laten zien en daar krijg je dan ook weer een beoordeling voor. Het is een opstap naar de echte wedstrijden", vertelde Ezra over haar nieuwe paard Hero. Voor jonge dressuurpaarden zijn er speciale kampioenschappen te bevordering van de juiste ontwikkeling van de jonge paarden. Gezien de resultaten die Ezra boekt met Pony Gina is ze zeker in staat ook haar paard Hero voor de wedstrijden klaar te stomen.

Kringkampioenschappen Zuidwest

In de eerste wedstrijd voor het Kringkampioenschap behaalde Ezra een 1e en een 2e plaats maar staat in de algemene rangschikking op plaats 1 door een hoger percentage. De 2e wedstrijd is op 12 en 13 december waarna de finale in Delft op 10 januari van het volgend jaar is. Ezra zal zeker gezien de recente behaalde successen, een grote kanshebber zijn op deelname aan de finale van de kringkampioenschappen.