De Rozenburgse top amazone Ezra Boer was met afstand de beste tijdens de kringkampioenschappen van de Zuid-Hollandse Eilanden. Met haar Paard Zoe was ze de afgelopen wedstrijden de beste in de klasse L2 met drie keer meer dan 200 punten. Ezra gaat nu naar de Regionale Kampioenschappen op 8 februari in Zwijndrecht.

 

De kringkampioenschappen dressuur is een wedstrijd over meerdere dagen waarbij er vier proeven moeten worden afgelegd. De drie besten tellen voor het eindklassement en daar had Ezra een voorsprong van 14 punten op de nummer twee Linsey Donkers. Ezra had het toch lastig, haar paard Zoe miste ze wat impuls en was het hard werken voor de Rozenburgse amazone. Gelukkig had Ezra de eerste twee wedstrijden al een grote voorsprong opgebouwd zodat het niet direct gevolgen had. Het was heel slecht weer en nog even was het de vraag of de wedstrijden door zouden gaan.

De eindstand in het kringkampioenschap Zuid-Hollandse eilanden L2.

rang

naam

paard

1e wed.

2e wed.

3e wed.

4e wed.

totaal

1

Ezra Boer

Zoe D

213

199

211

202

626

2

Linsey Donkers

Enoeska

185

186

204

222

612

3

Demi van de Noort

Royal Replay

0

187

191

193

571

4

Shirley van Dam

Chivalda-s

188

178

189

190

567

5

Brigitte van Leijden-Verschoor

Fido

0

181

180

191

552

6

Bianca Grootscholten

Dygo V/d Tojopehoeve

189

178

182

180

551

7

Joëlle Westbroek

All In One

0

172

176

187

535

 

Maar uiteindelijk kwam het bericht dat het door ging en moest vader Patrick de trailer met Zoe over de Haringvlietsluizen rijden. "Het is best een risico met zo'n trailer en de harde wind. Maar Zoe was ondanks het weer rustig voor haar doen", vertelde Ezra. "Het losrijden ging erg ontspannen, zeker voor haar doen. Over de eerste proef was ik best wel tevreden maar miste nog wat impuls (dan loopt het paard niet zo actief, uitleg Ezra) Zoe is een merrie en erg gevoelig voor spanning en daar moet ik nog beter mee omgaan. Jolanda de Hoop (instructrice red.) had me nog wat tips gegeven voor de tweede proef. Dat pakte goed uit. Bij de eerste proef had ik een 5 en bij de tweede proef een 7 voor Impuls. Ik had in mijn tweede proef een paar grote fouten, maar dat maakte me niks meer uit ik was zo blij dat ze voorwaarts wilde en kon mijn dag eigenlijk al niet meer stuk." Bij de eerste proef had Ezra 211 punten en bij de tweede proef 202. In het eindklassement genoeg voor de eindoverwinning.      

Naaldwijk met Nikki

Het was een druk weekend voor Ezra Boer. Na de kringkampioenschappen in Ouddorp op zaterdag met haar paard Zoe stond er voor zondag een wedstrijd met haar Pony Niki op het programma. Omdat het aantal kringen bij de KNHS wordt teruggebracht was dat meer een gecombineerde wedstrijd tussen de kringen 2-3 en 6. Met haar Pony Nikki komt Ezra uit in de hoogste klasse Z2. Ook in Naaldwijk weer een geweldige prestatie van de 13 jarige Ezra Boer. "Mijn moeder hielp me met losrijden en vond het gelijk al goed eruit zien. Nikki voelde goed aan en stond gelijk al goed aan de heupen en was scherp voor het been. Over de eerste proef was ik best tevreden. De tweede proef uit mijn hoofd gereden (In deze klasse mag er niet altijd worden voorgelezen vanaf de kant red.)", vertelde Ezra over de wedstrijd in Naaldwijk. In de eindrangschikking eindigde Ezra op de tweede plaats. Een top prestatie waar ze ook nog eens haar persoonlijk record verbeterde in de Z2 klasse voor Pony's. In de eerste proef haalde ze 69.50% en in de tweede proef 69.49%. "Het was een top weekend. Ik ben erg blij met mijn super lieve pony Niki. Reserve kampioen (zo noem je dat in de paardensport als je 2e wordt red.) in de gecombineerde kring 2-3 en 6 in de Z2 klasse. We gaan nu hard trainen voor de Regio Kampioenschappen. Met Zoe in de L2 klasse op 8 februari in Zwijndrecht en met Nikki op 15 februari 1n Dordrecht."