Afgelopen weekend had Ezra Boer twee wedstrijden. Op zaterdag kwam ze aan de start in Alblasserdam en op zondag in Simonshaven. Op zaterdag, waar ze voor de eerste keer in de M1 uitkwam, was haar score goed voor 2 winstpunten. In Simonshaven behaalde ze er nog eens 4 bij en zit de top amazone binnen één weekend over de helft van de te behalen winstpunten om over te kunnen naar de M2. Wat een talent is de 13 jarige Ezra Boer, een pareltje in de dressuursport.

 

In Alblasserdam bij Ruitervereniging Beyaert was het voor Ezra de eerste keer dat ze in wedstrijden met haar paard Zoé aan de start stond in de klasse M1. Een prachtig debuut want bij alle twee de proeven die Ezra reed, behaalde de Rozenburgse de eerste plaats. "We konden niet zolang los rijden en Zoé was meer verzameld en meer achterop", vertelde Ezra. ( Verzameld rijden is korter in het lijf en met achterop bedoeld Ezra dat meer op de achterbenen van het paard komt.) De eerste proef ging best wel goed. De tweede voor me gevoel iets minder, maar we waren er tevreden mee. De punten vielen me wat tegen maar voor de eerste keer in de M1 waren het toch twee keer een eerste plaats met 186 en 187 punten (goed voor 2 winstpunten red.)." Ezra Boer won de eerste proef met 4 punten verschil en in de tweede proef was dat verschil 11 punten beide keren werd Anja Schep van de Zilverstadruiters tweede.

Simonshaven

Eigenlijk was Ezra over de wedstrijd van zondag minder tevreden. "Zoé was niet zo actief, minder goed aan elkaar en minder achterop", vertelde Ezra. "En dan zal je zien zijn de punten wel ineens hoog, 195 en 208 punten. Goed voor 4 winstpunten." Voor Ezra een mooi debuutweekend en 6 winstpunten. Bij 10 winstpunten mag Ezra naar de M2. Na het regiokampioenschap van begin februari vertelde de jonge Rozenburgse amazone dat ze niet wil blijven hangen in de M1 dus opzoek ging naar winstpunten. Dat is het afgelopen weekend dan ook gebeurd, inmiddels 6 punten. Of Ezra Boer dit hoge niveau kan vasthouden moet uit de komende wedstrijden blijken. Voor zondag staat er één gepland bij stal Chardon in Schipluiden. Maar of Ezra daar aan de start zal verschijnen is nog niet duidelijk. Misschien krijgt Zoé wel een weekje rust na weer zo'n top weekend.  

    

Promotieregeling en winstpunten

     

Klase B

promotie naar L1

mag bij 10

moet bij 30

Klasse L1

promotie naar L2

mag bij 10

moet bij 30

Klasse L2

promotie naar M1

mag bij 10

moet bij 30

Klasse M1

promotie naar M2

mag bij 10

moet bij 30

Klasse M2

promotie naar Z1

mag bij 10

moet bij 30

Klasse Z1

promotie naar Z2

mag bij 10

n.v.t.

Klasse Z2

promotie naar ZZ-licht

mag bij 10

n.v.t.

Klasse ZZ licht

Promotie naar ZZ-zwaar

mag bij 10

n.v.t.

 

Score in de klasse M1
210 punten en hoger 3 winstpunten
vanaf 195 tot 210 punten 2 winstpunten
vanaf 180 tot 195 punten 1 winstpunt