De kop waarmee de KNZB haar leden uitleg geeft over hoe nu verder met de competities. De wedstrijden in de competities worden gewoon afgewerkt, maar promotie en degradatie is dit seizoen geschrapt. Lekker poloën staat voorop en zoveel mogelijk leden weer lekker te laten ballen. Afgelopen zaterdag stond voor SCOMZeehondDuck de wedstrijd tegen Poseidon’56 op het programma en SCOMZeehondDuck won.

In de regiocompetities zijn er voor de rest van het seizoen wat veranderingen, niet altijd begrijpelijk maar er is duidelijk gekozen voor het belang van lekker sporten boven het competitieve karakter. Een stukje uit, zoals de KNZB het ‘nieuwe normaal’ omschrijft.

Invallerregeling: extra coulance in de regiocompetitie

Voor alle wedstrijden ALLEEN in de regiocompetitie is besloten om dispensatie te verlenen aan het invallen van sporters uit een hoger team naar een lager team. Invallen van een lager team naar een hoger team bestaat al. Hiermee willen wij de verenigingen helpen om zoveel als mogelijk wedstrijden te laten doorgaan voor die sporters die kunnen en willen. Wij doen een dringend beroep op de verenigingen om de teams zo goed mogelijk te verdelen zodat er gespeeld kan worden op een verantwoorde manier. De inzet van sporters (senioren en jeugd) uit de bondscompetitie in een (lager) team van de regiocompetitie is NIET toegestaan! Het uitgangspunt blijft om te trainen en wedstrijden te spelen wat kan, maar wel realistisch.

CoronaToegangsBewijs

Met betrekking tot de verplichting van het CTB voor publiek wijzen we jullie op de leeftijd vanaf 13 jaar binnen de Eredivisie senioren dames en heren 1. Bij de overige competities geldt voor publiek vanaf 18 jaar.

Bron: KNZB

SCOMZeehondDuck speelde zaterdag in Ridderkerk tegen Poseidon en won met 10-13 in de Fakel aan de Sportlaan. Inmiddels is dus duidelijk hoe de KNZB de voortgang van de competities ziet en dat geeft SCOMZeehondDuck de mogelijkheid om spelers door te schuiven en ervaring op te laten doen in het eerste team van de startgemeenschap. Een plan dat coach Harry Kok al had voor de competitie begon. Eigenlijk dus geen grote nadelige manier waarop de competitie nu wordt uitgespeeld. Verloor SCOMZeehondDuck in de eerste wedstrijd na de herstart van de competitie het hoofdzakelijk in de eerste periode was dat kennelijk een les voor de wedstrijd tegen Poseidon. In de eerste minuten van de wedstrijd leek het er even op dat ook in Ridderkerk SCOMZeehondDuck niet bij de les was maar na een 2-1 achterstand na twee minuten Was het Thijs Schouten, Jeffrey Meester en Alex Heskes de stand na 6 minuten zuivere speeltijd op 2-4 brachten. Eigenlijk kwam SCOMZeehondDuck verder in de wedstrijd niet meer in gevaar. Sasha Aknaev kreeg nog een uitsluiting aan zijn zwembroek dat zelfde overkwam ook Thijs Schouten, maar de punten konden mee in de tas. Aanvoerder Ties Jacobs maakte dat 2 seconde voor het eindsignaal nog maar eens duidelijk met het dertiende doelpunt. Klein smetje de uitsluitingen van routiniers Thijs Schouten en Sasha Aknaev.

Doelpunten: Jeffrey Meesters 3X, Alex Heskes 3X, Daniel Aknaev 3X, Maik Kok 2X, Thijs Schouten 1X en Ties Jacobs 1X.

Stand na: 1e Periode 2-4, 2e Periode 5-9, 3e Periode 9-11, 4e Periode 10-13. 

 

Foto’s archief: Thijs Schouten (nr. 3), Sasha Aknaev (nr. 12).

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .