Het was zaterdag onduidelijk hoe het nu eigenlijk verder moest met de competities bij het waterpolo. Een paar dagen nadat werd aangekondigd dat de zwembaden voor het waterpolo weer mogen worden gebruikt werd de competities hervat. “Een beetje snel”, vond SCOMZeehondDuck coach Harry Kok. “Het leek meer op een vriendschappelijk potje dan op een echte wedstrijd. En eigenlijk was de concentratie ver te zoeken.” SCOMZeehondDuck verloor van de nummer laatst op de ranglijst De Lansingh met 13-10.

De Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie (startgemeenschap) miste een aantal basisspelers, ziek, geblesseerd, corona of om andere redenen niet beschikbaar. We zullen dat de komende tijd vaker gaan meemaken en niet alleen bij het waterpolo. Afgelopen zaterdag was het toegestaan dat spelers uit andere teams, hoger of lager, ingezet konden worden. “Het was een beetje verwarrend”, vond coach Harry Kok. “Waarom er niet een weekje gewacht werd om eerst weer te kunnen trainen en inspelen op de nieuwe situatie. Straks met de voorjaarsvakantie spelen we een aantal weken niet en daar lagen mogelijkheden. Nu waren er versoepelingen die op 26 januari van kracht werden en op 29 januari de competitie weer starten nadat we weken niet konden trainen. Wij hebben zeker een ploeg die het ook van trainingen moeten hebben en dan is een paar dagen heel erg kort. We waren verrast, maar ga de nederlaag daar niet aan wijden. Wat ik al aangaf de concentratie was zeker de eerste periode ver te zoeken. Ook maakte we veel fouten en was het allemaal nog wat onwennig”

Eerste periode

De Lansingh profiteerde in de eerste periode optimaal van het feit dat SCOMZeehondDuck moeite had om in de wedstrijd te komen. Het wemelde van fouten en misverstanden. Het team van Harry Kok moest ook spits en Rozenburger Robert Goedendorp missen en dan moet er altijd anders worden gespeeld bij SCOMZeehondDuck. Kon Thijs Schouten voor SCOMZeehondDuck, na de openingstreffer van Jari van Leerdam, de ploegen nog wel weer op gelijke hoogte brengen was het daarna vooral de thuisploeg die het netje achter de SCOMZeehondDuck doelman Aiman Hadouchi wist te vinden. Chris Moerman 3 keer, Richard Stolk 2 keer, Harm Rebergen 1 keer en de man van de openingstreffer Jari van Leerdam vond het netje nog een keer en die namen kwamen op het formulier.

Tweede periode

Een donderspeech zal het niet direct geweest zijn, maar met wat aanwijzingen van coach Harry Kok kreeg SCOMZeehondDuck meer grip op de wedstrijd. Om het tij nog te keren was de schade opgelopen in de eerste periode toch wel een beetje te groot. Sasha Aknaev en Chistiaan Dalmeijer scoorde nog voor SCOMZeehondDuck maar De Lansingh behield wel de afstand, 8-3. Van de man meersituatie wisten de mannen van Harry Kok nauwelijks te profiteren.

Derde periode

In de derde periode leek het of SCOMZeehondDuck toch nog terug in de wedstrijd kon komen. Na drie keer 6 minuten zuivere speeltijd stond er 10-8 op het scorebord en was er hoop op een goed resultaat tegen de nummer laatst op de ranglijst van de eerste klasse A, De Lansingh.

Vierde periode

Zover kwam het niet voor de ploeg van Harry Kok. De Lansingh sloot de poorten en verdedigde de voorsprong. Het waren vooral uitsluitingen waar scheidsrechter Van den Brink druk mee was. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor de man die ook de eerste op zijn naam schreef, Jari van Leerdam en stond de eindstand van 13-10 in het voordeel van De Lansingh op het scorebord.

“We gaan wel zien hoe de bond hier verder mee omgaat”, kijkt Harry Kok naar de toekomst. “Of deze wedstrijden gaan meetellen voor de competitie of dat er de rest van het seizoen wel gespeeld wordt, maar geen promotie of degradatie is nog onduidelijk, althans voor ons. De komende tijd de berichten van de bond volgen en lekker weer gaan trainen en potjes spelen. Blij dat het weer kan en dat moeten we koesteren. Voor de rest aan de regels houden en wij hebben geen problemen met de QR code bij toegang. Hoe dat bij andere clubs is geen idee. Als we straks tegen tweede- en derde teams gaan spelen en die mogen spelers uit hogere teams inzetten wordt het lastig voor ons. Eerst maar eens duidelijkheid dan kijken we verder.” We spraken met de coach van SCOMZeehondDuck vlak voor de training en dat kan gelukkig weer. Zaterdag opnieuw een uitwedstrijd voor Harry Kok en zijn mannen. Dan is Poseidon in Ridderkerk de tegenstander. Op 12 februari thuis tegen Rotterdam en dan weer een maand geen wedstrijden. In die weken lagen mogelijkheden om wedstrijden te plannen. Waarom de bond een paar dagen na de versoepelingen de competitie zo nodig wilde hervatten? We wachten op de uitleg.       

Doelpunten: Thijs Schouten 3X , Alex Heskes 3X, Sasha Aknaev 2X, Jeffrey Meesters en Christiaan Dalmeijer ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 7-1, 2e Periode 8-3, 3e Periode 10-8, 4e Periode 13-10.

Foto: Harry Kok (archief)