Meedoen voor de prijzen en blijf dan maar eens rustig op de bank. Toch blijft de coach van Indus’67 dames 1 met beide benen op de grond. Of moeten we met de agrarische achtergrond van Rozenburg wel zeggen met twee poten in de klei. Indus staat op de eerste plaats in de eerste klasse. Weliswaar heeft TOGB, de nummer 2 op de ranglijst, een wedstrijd minder gespeeld en zal Indus, en zeker coach Cindy Doorduin, de huid niet willen verkopen voor de beer geschoten is.

Cindy Doorduin

“De dames van Indus ontmoetten in de Rozenburcht afgelopen zondag de dames van Roda 71 uit Rotterdam. Roda, al jaren een geduchte tegenstander, stond voor deze ronde net boven ons, met een beter doelsaldo.

In deze poule is alles mogelijk en daarom is het zaak iedere week met de volle focus de wedstrijd te benaderen.

Al snel stond Indus met 2-0 voor door een hele snelle pingel door Joanne de Leeuw en een mooi doelpunt vanaf de opbouw door Iris Quak. Met goed verdedigen en mooie aanvallen bleef het een poosje gelijk op, tot Britt de 5-3 scoorde met een afstandsschot. Vanaf dat moment gingen de meiden los. Met schitterende doelpunten werden de aanvallen succesvol afgerond. Met name Iris Quak en Anouk Roest vonden met gemak het doel. Met mooie break-outs via de goed keepende Jeanette de Leeuw en Ashley Poel stond aan het eind van de eerste helft de score op 15-7. Dat dit niets zegt in de handbalsport is inmiddels duidelijk. Al weken lang eindigen we de eerst helft met ruime cijfers voorsprong en toch ook iedere keer hebben we moeite ons de tweede helft te blijven focussen. Bij Savosa kostte een voorsprong ons al een punt, met 5 doelpunten voorsprong werd het uiteindelijk toch gelijk en vorige week tegen Schipluiden ging het ook bijna mis. Waar dit aan ligt weet ik niet, maar ook zondag ging het in het begin van de tweede helft weer bijna fout. Het lukte Roda al snel weer dichterbij te komen. Dit keer waren de dames geenszins van plan het weer spannend te laten worden en werd er door Linda van Seters en Debbie Lievaart 2 keer vanaf de cirkel gescoord. Vervolgens scoorden Ashley Poel nog 3x en onze reddende engel Anouk zette de uiteindelijke stand op 22-17.

Enorm trots op de meiden. De eerste helft was een genot om naar te kijken, de tweede helft begon wat minder, maar al snel pakten ze het weer op. Dit jaar eindigen we met een wedstrijd tegen TOGB, de nu nummer 2 op de ranglijst. Dan gaan we zien of de deze stijgende lijn voort kunnen zetten.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel en Anouk Roest 5x, Iris Quak 4x Debbie Lievaart 3x, Joanne de Leeuw en Linda van Seters 2x en Britt Doorduin 1x.

Zondag de kraker in de eerste klasse in Berkel en Rodenrijs tussen TOGB en Indus. Als Indus daar weet te winnen gaat de ploeg van Cindy Doorduin als Herfstkampioen, of zoals onze Oosterburen het noemen Herbstmeister, onder de kerstboom. TOGB is wel een ploeg die makkelijk scoort, maar vooral de poort gesloten weet te houden. De minst gepasseerde verdediging in de eerste klasse. Daar zal Indus een antwoord op moeten vinden. Ook in het handbal is het pas klaar als het klaar is en voor Indus is het nog lang niet klaar.