Na negen speelronden kijken we met routinier Robert Goedendorp, van SCOMZeehondDuck, terug naar het seizoen zoals het tot nu toe is verlopen. Voorlopig ligt de competitie weer stil door corona. Hopelijk nemen de besmettingen en de ziekenhuisopnamen snel af zodat er weer gespeeld kan worden en de zwembaden, zeker voor de avondwedstrijden, weer open gaan. 15 Januari 2022 is de volgende wedstrijd die nog niet verwijderd is uit de kalender.

Wiekslag is de volgende tegenstander van SCOMZeehondDuck. Toevallig of niet ook een tegenstander waar in de thuiswedstrijd in Rozenburg het einde niet werd gehaald. Die wedstrijd werd gestaakt wegen wanordelijkheden bij een stand van 6-5 in het voordeel van SCOMZeehondDuck. Een vertekend beeld op de ranglijst is wel het resultaat. Die 6e plaats op de ranglijst, had ook zomaar plaats 3 kunnen zijn, en daarbij ook nog het hoogst geklasseerde eerste team en dus een plaats waar promotie tot de mogelijkheden behoort.

#

Team

Gesp.

Pnt.

1

ZPB H&L Productions H3

9

24

2

De Linge/PCG (SG) H2

9

24

3

Z&PC De Gouwe H2

9

18

4

Aquadraat (SG) H1

9

18

5

Z&PC Rotterdam H2

9

16

6

SCOMZeehondDuck (SG) H1

8

15

7

Poseidon'56 H1

9

12

8

Katwijk H3

9

10

9

AZC H5

9

6

10

MNC Dordrecht H5

9

6

11

Wiekslag H3

8

6

12

De Lansingh H1

9

3

Competitie weer stilgelegd

“Ja, we kunnen trainen, natuurlijk voor 5 uur zoals de maatregelen toestaan. Met ons team is dat lastig dan zijn we aangewezen op de zaterdag. We lopen ook aan tegen de reguliere periode waar tijdens de feestdagen de zwembaden dicht zijn. Maar eerst maar eens afwachten wat en hoelang de maatregelen van kracht blijven. De eerstkomende wedstrijd die nu nog niet gecanseld is de uitwedstrijd tegen Wiekslag. Wel fijn als we voor die tijd nog een beetje kunnen trainen. Ook is het bij waterpolo vaak zo dat er soms ’s middags gespeeld wordt en dat er ook veel wedstrijden in de avond gepland staan. Als je die middagpotjes gaat spelen en de rest niet krijg je snel een vertekend beeld in de stand van de ranglijst. Hoe het verder zal gaan moeten we afwachten.”

Tevreden tot nu toe

“Ja best wel. Ik denk dat we niet heel slecht gespeeld hebben tot nu toe. Het zit best wel dicht bij elkaar in onze afdeling. Je staat een poosje bovenin en je verliest een keertje zijn dat gelijk een paar plaatsen.” Als we het dan toch over verliezen hebben wat is er in Katwijk gebeurt? “Laten we beginnen met Katwijk uit altijd lastig. Heb eigenlijk niet echt een verklaring en dan ook nog 7-2 verliezen. Hadden een goede keeper die heeft er best een aantal uitgehouden en dat heeft best aan hun kant geholpen. We hadden gewoon niet veel te vertellen laat ik daar maar duidelijk in zijn. Als we naar de andere wedstrijden kijken hebben we zeker, waar we kansen hadden ook wel gewonnen. Dan hebben we ook nog die gestaakte wedstrijd. Of die nog uitgespeeld zal worden is denk ik afhankelijk of dat voor de stand op de ranglijst nog belangrijk is. Zeker als je nu kijkt dat er weer in het schema moet worden geschoven. De start van de competitie was gewoon goed. De eerste 4 wedstrijden winst of op voorsprong bij de gestaakte wedstrijd. Het ging net mis tegen Auadraat. Een wedstrijd waar we best ruim voorstonden. Op je vraag of het lastig is tegen teams en voor die teams die eigenlijk niet kunnen promoveren te spelen. Lastig is het niet, het zijn gewoon tegenstanders. Ja en vaak zijn het grotere verenigingen en de echt goede spelers gaan toch wel hoger spelen binnen hun vereniging. De ranglijst geeft soms daardoor een vertekend beeld. Kan me herinneren dat we als Zeehond een keer zijn gepromoveerd als zevende. Als je eerlijk ben heb je dan in een klasse hoger niets te zoeken. Of wij toe zijn aan een klasse hoger? We willen vooral een lekker potje polo spelen. En waar maakt niet zoveel uit, alhoewel als jonkie wilde ik altijd zo hoog mogelijk spelen. Dat zal voor onze jeugdspelers niet anders zijn.”

Hoe zit het met de jeugd

“Er komen best wel nieuwe spelers door. Maar er zit toch wel een gaatje tussen heren 1 en de teams waar die spelers vandaan moeten komen. Er is wel een jeugd team dat het heel goed doet maar dat duurt nog een paar jaar voor die doorgedrongen zijn tot de senioren. Ook vervelend dit seizoen is dat we eigenlijk geen avond, bijvoorbeeld thuis, spelen met teams waarin de jeugd dan door zou kunnen komen nadat ze eerst hun wedstrijd hebben gespeeld. Bij thuiswedstrijden is dat normaal een goede gelegenheid. Je laat een jonge speler ook niet naar Katwijk komen om op de bank te zitten. De meeste talentjes komen wel uit Hoogvliet. Waar de opvolgers voor het deel van de oude Zeehond blijven? Geen idee waarom er weinig Rozenburgers bij zitten?”

Datum

Tijd

Wedstrijd

Uitslag

27 nov

19:00

Katwijk H3 - SCOMZeehondDuck (SG) H1

7 - 2

20 nov

16:50

AZC H5 - SCOMZeehondDuck (SG) H1

8 - 14

13 nov

19:45

SCOMZeehondDuck (SG) H1 - De Linge/PCG (SG) H2

4 - 8

6 nov

20:20

Z&PC De Gouwe H2 - SCOMZeehondDuck (SG) H1

9 - 14

30 okt

19:45

SCOMZeehondDuck (SG) H1 - Aquadraat (SG) H1

8 - 9

9 okt

18:00

Z&PC Rotterdam H2 - SCOMZeehondDuck (SG) H1

5 - 6

2 okt

19:45

SCOMZeehondDuck (SG) H1 - Poseidon’56 H1

14 - 7

18 sep

18:30

MNC Dordrecht H5 - SCOMZeehondDuck (SG) H1

7 - 9

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Coach Harry Kok wil jeugd inbouwen. Met de huidige maatregelen en indelingen een lastige klus. Robert Goedendorp de Rozenburgse routenier, kan nog jaren mee, maar heeft nog niet echt een vervanger. Het Rozenburgse deel van SCOMZeehondDuck is sowieso erg klein. Waar blijft de Rood Gele Jeugd?