Voor de zeventiende keer sponsorde BP Raffinaderij Rotterdam het Open Tennistoernooi dat afgelopen week werd georganiseerd op de banen van Tennisclub Rozenburg. Een week voordat alle banen op het park vernieuwd gaan worden, werden 131 partijen gespeeld door spelers van zowel binnen als buiten Rozenburg. In de hoogste van de 17 categorieën waarin gespeeld werd, won thuisspeler Perry Schenk al zijn enkelspelpartijen. Ook de winnares van het damesenkelspel, Sylvana Visser, is afkomstig van de eigen vereniging.

Nadat het toernooi de afgelopen week meermaals slecht weer had gekend (met name donderdag en vrijdag), kon de finaledag rekenen op een fel schijnende zon en prima temperaturen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooi slotstuk van het toernooi. Om 10 uur werd begonnen met de eerste finales. In de DE 7 stond de ‘verwachte’ finale op de baan, namelijk die tussen de eerste geplaatste Florentien Blom uit Maasland en de Rozenburgse Sylvana Visser, die als tweede geplaatst was. Waar Blom met name in de eerste ronde nog wat last had van opstartproblemen, had Sylvana met twee eenvoudige overwinningen de finale gehaald. Na de eindzege bij LTV de Hartel, een week eerder, was het voor Visser dus haar tweede finale op rij. Visser kende weinig problemen in deze finale en zette Blom eenvoudig opzij met 6-3, 6-3.

Om 10 uur stond eveneens de finale van de herenenkel 5 op het programma. Hierin nam de als eerste geplaatste Robert van Zevenbergen het op tegen Remy Bouritius. Bouritius had in de halve finale, de als tweede geplaatste Yennick Berrevoets verrast in drie sets en stond sinds lange tijd weer in een enkelspelfinale. In de eerste set nam Bouritius een break voorsprong, maar wist deze niet te behouden. Zo belandden de teamgenoten van Heren 1 in een tiebreak. Hierin bleek Van Zevenbergen net te sterk (10-8). In de tweede set liep Van Zevenbergen snel uit na een vroege break en gaf deze niet meer weg: 6-2. Na de eindzege in 2014, was dit de tweede toernooiwinst voor Van Zevenbergen in Rozenburg.

De hoogste categorie bij de heren (4) werd gewonnen door Rozenburger Perry Schenk. In de poule won favoriet Schenk al zijn wedstrijden. Op maandag werd Hadde van Reek uit Oostvoorne verslagen in twee sets. Schenk had het nog wel lastig tegen de op papier lager ingeschaalde Yennick Berrevoets, maar wist deze uiteindelijk in drie sets te winnen. Op de finaledag kon alleen Thomas Pape uit Schiedam, Schenk nog van de eindzege afhouden. Hiervoor was een overwinning in twee sets vereist. Schenk won echter de eerste set met gemak (6-2) en hiermee was de toernooizege een feit (einduitslag: 6-2, 7-6). Met dubbelpartner Gert Jan Boot uit Brielle legde Schenk ook beslag op de dubbeltitel in de hoogste categorie. In deze poule werden eveneens alle wedstrijden winnend afgesloten.

Meer Rozenburgs succes was er in de onderdelen HE 6 (Jonathan ter Horst), HD 5 (Roderik van Zevenbergen/Arthur van der Lichte), GD 7 (Marc Brand/Natascha Stam) en HD 8 (Marcel & Gerrit van Zevenbergen). De toernooileiding kan terugkijken op een geslaagde week en blikt alweer vooruit op de clubkampioenschappen, welke begin september gehouden zullen worden op de nieuwe kunstgrasbanen.

De uitslagen
DE 7 Sylvana Visser – Florentien Blom 6-3, 6-3.
HE 4 Winnaar poule Perry Schenk.
HE 5 Robert van Zevenbergen – Remy Bouritius 7-6, 6-2.
HE 6 Winnaar poule Jonathan ter Horst.
HE 7 Ron Remmig – Walter van der Lichte 6-2, 6-4.
HE 8 Patrick Lans – Adri van der Born 6-2, 6-0.

DD 6 Winnaar poule Berbel Hoogerheide & Sancia Oprel.
DD 7 17+ Winnaar poule Erna Kardol & Laura de Kruijf.
DD 8 17+ Winnaar poule Annemiek de Jong & Lydia Waltmann.

HD 4 Winnaar poule Perry Schenk & Gert Jan Boot.
HD 5 Winnaar poule Arthur van der Lichte & Roderik van Zevenbergen.
HD 6 Winnaar poule Richard van Dijk & Demy Kunst.
HD 7 17+ Carlos van der Most & Pim Stins – Henry Hecker & Rocco Veentjer 6-7, 6-0, 6-2.
HD 8 17+ Marcel en Gerrit van Zevenbergen – Remco Roodenburg & Johan Verhulp 6-2, 6-1.

GD 6 Winnaar poule Leonie Kievit & Martin Lankair.
GD 7 17+ Natascha Stam & Marc Brand – Iris Talboom & Tim Herkenraad 3-6, 6-3, 7-6.
GD 8 17+ Lydia Waltmann & Richard Smit – Desiree van Leiden & Johan Verhulp 6-1, 6-1.