Het was voor de eerste keer dat er avondwedstrijden waren bij Ruitervereniging Rozenburg. Het weer zat in de vooravond niet mee en vielen er uit de donkere wolken wat regendruppels. Het werd voor vooral Stephanie Plaisier en Manouk Sonneveld toch een klein feestje. Beide amazones haalde voldoende winstpunten om in het vervolg op een hoger niveau te mogen uitkomen. Voor Stephanie betekende dat naast een nat pak de Z1 klasse en voor Manouk M2.

Een traditie is geboren

In de eerste pauze van de avond werd Stephanie Plaisier in de vijver voor de manege geduwd en werd het behalen van de Z1 categorie gevierd met een nat pak. De vijver die voor de brandweer is aangelegd om bij brand water te hebben voor de eerste nood werd dus nu gebruikt om te vieren dat Stephanie de Z1 heeft bereikt. Een traditie lijkt geboren. "Ik heb nu genoeg punten voor de Z1 maar eerst maar eens een paar maanden gaan trainen, niet gelijk aan wedstrijden meedoen. Het verschil tussen M2 en Z1 is best groot", vertelde Stephanie voor ze de vijver werd ingeduwd. "Eigenlijk ging het niet helemaal lekker. We hadden gisteren nog gesprongen met ons paard en dat had ik beter niet kunnen doen. Maar uiteindelijk wel twee winstpunten, daar ben ik erg blij mee." Manouk Sonneveld had nog een puntje nodig om naar de M2 te promoveren. Dat puntje haalde ze met glans, het werden er zelfs 2 woensdagavond.

 

Voor het eerst in de avond

"Licht hebben we wel maar dat zal niet nodig zijn", vertelde Gerrit Plaisier die de verrichtingen van zijn dochter tussendoor nog even moest filmen. "Ja, we kijken dat altijd terug en daar kan Stephanie dan weer van leren. Het wordt best wel druk vanavond, het programma zit helemaal vol. De Rozenburgse ruiters zitten een beetje voor in het programma zodat we rekening hebben gehouden met de ruiters die van verder komen en dan na het werk nog voldoende tijd hebben om hier naar toe te komen. Zo'n KNHS wedstrijd altijd wat drukker met trailers. Maar ik denk best voor herhaling vatbaar", was de vrijwilliger van de Ruitervereniging halverwege de avond al positief over het verloop. Maar voor zo'n avond wedstrijd moet er meer gebeuren en dat was allemaal weer prima geregeld. Een vereniging met heel veel vrijwilligers en mensen die het allemaal mogelijk maken. Afgelopen woensdag had een oma zelfs heel veel nasi goreng gemaakt, hoeveelheden waar een restaurantkok jaloers op zou zijn geweest. Het was naast prachtige paardensport ook lekker eten op de manege van Rozenburg.

De uitslagen van de Rozenburgse amazones:

klasse

naam

paard/pony

punten

M1

Manouk Sonneveld

Dione

187.5 / 184

M2

Stephanie Plaisier

El Macho

185 / 183

L1 (pony)

Fabienne Faasse

Trigger

195.5 / 196

L1 (pony)

Floor Brouwers

Evanto

170 / 180

L1

Lisa Roodenberg

Jessie

177 / 180

 

 

 

 

 

 

 

4eknhs_005
4eknhs_006
4eknhs_007
4eknhs_008
4eknhs_009
4eknhs_010
4eknhs_011
4eknhs_012
4eknhs_013
4eknhs_014
4eknhs_015
4eknhs_016
4eknhs_018
4eknhs_019
01/14 
start stop bwd fwd