Vorig seizoen degradeerde het eerste herenteam van Vovero uit de eerste klasse. Eigenlijk geen verrassing, voor de volgers zat het er al een poosje aan te komen. Vooral bij het heren volleybal is de concurrentie van het voetbal groot, zeker in een dorp als Rozenburg. Jongens gaan op voetbal en niet zo snel naar het volleybal. Of dat nu altijd de goede keuze is? Volleybal is een prachtige sport en veel meer dan een balletje over een net slaan. Bij de Rozenburgse volleyballers ontbreekt de A jeugd en is de stap van de B- jeugd naar de senioren alleen voor grote talenten weggelegd. Marianne Sannes is opzoek naar jeugd die ze met trainingen en begeleiding door kan laten groeien naar het eerste team. Dit seizoen een dubbele taak voor Marianne.

 

Marianne Sannes

“Mijn doel is vooral het trainen van het 2e elftal dit seizoen. De jeugd komt daar bij Vovero binnen. We hebben op dit moment geen spelers die de stap van de B- jeugd naar het eerste team kunnen maken”, verteld Marianne Sannes over haar motivatie voor het komende seizoen. “Er komt wel wat jeugd aan en met een paar maandjes moet duidelijk worden of die in de loop van het seizoen aan kunnen sluiten bij het eerste team. Of dat er nog meer tijd nodig is.”

Bij het eerste team is de bezetting mager. Marianne Sannes die ook dit seizoen weer trainer coach is van heren 1 heeft 7 spelers te beschikking. Van heren 2 komt dan elke wedstrijd een mannetje over. Vovero lijkt in een overgangsfase te zitten en kwam de degradatie van het afgelopen seizoen niet als een verrassing. Al een paar seizoenen net wel en het afgelopen seizoen dan net niet. Ontbrekende jeugd en vertrekkende spelers maken het komende seizoen lastig maar wel een mooie uitdaging. Zo vertrok Folkert van Staalduinen bij de Rozenburgers, aanvankelijk kwakkelde de flankspeler met knie problemen maar heeft toch laten inschrijven bij Spivo in Spijkenisse. Ook Niek Vos heeft aangegeven voor het voetbal te kiezen en niet langer de combinatie met het volleybal te kunnen maken. De spoeling dun bij het heren 1 team.

Eerste wedstrijd in Barendrecht

Het derde team van Spirit uit Barendrecht was de eerste tegenstander in de nieuwe competitie. “We waren dan wel maar met zes spelers in Barendrecht maar zeker de eerste 3 sets liep het niet slecht”, vertelde coach Marianne Sannes over de wedstrijd van afgelopen weekend. “Onze zesde man was Anpu Rajandran. We speelde tegen een heel jonge ploeg. De opdracht was onze ervaring te gebruiken en dat lukte de eerste 3 sets goed. Bij de vierde kreeg Adri van der Born erg veel last van zijn knie maar moest blijven staan omdat we geen wissels hadden. We werden niet weggespeeld in die set maar winst in de vierde set zat er niet in. Ik kan er nog niet heel veel over zeggen, maar zoals het zaterdag ging best wel leuk volleyballen in de 2e klasse. Over de sterkte weet ik nog niet veel dat is nog een beetje afwachten. De basis is smal maar dat maakt het wel weer dat er een hecht team staat. We kunnen wel blijven zeuren dat er te weinig spelers zijn maar dit is het en hier gaan we het meedoen. Veel aandacht voor de jeugd die bij twee aansluit en hopen dat met wat begeleiding en coachen ze op den duur aan kunnen sluiten bij heren 1.”

Het begin van heren 1 in de competitie is in ieder geval goed voor de mannen van Marianne Sannes. Setstanden: 18-25; 20-25; 26-28 en 25-21. Het leverde in Barendrecht 4 punten op.