Het is allemaal wel net wel een tandje lager. Maar na twee wedstrijden in de 2e klasse heeft het heren 1 team van Vovero 8 punten gepakt en staat op een voorlopig 2e plaats op de ranglijst. Volgens coach Marianne Sannes mogen we daar nog niet al te veel conclusies aan verbinden. Het is een smalle basis waarmee Vovero aan de competitie is begonnen. Maar afgelopen zaterdag was er een overtuigende winst in het treffen met Hou Stand, een team dat net als Rozenburg het afgelopen seizoen gedegradeerd is uit de 1e klasse. 

Marianne Sannes

“Het is best leuk volleyballen in de 2e klasse. Maar vraag me niet hoe de krachtsverhoudingen liggen. Geen idee eigenlijk. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. En de basis is zo smal dat er ook niet veel moet gebeuren. We gaan het zien en vooral proberen er veel plezier aan te beleven.”

Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Hou Stand speelde Johan Stevens een prima wedstrijd. Stevens is toegevoegd aan het eerste team, maar was ook het afgelopen seizoen al vaak stand-in. De Rozenburger scoorde veel en was sterk aan het net. Maar eigenlijk waren er niet veel spelers die zaterdag onder het niveau presteerde. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de coach van het heren 1 team. Er zit een nieuwe tegenslag aan te komen. Routenier Adri van den Born heeft ernstige knie problemen en een MRI moet de komende weken uitsluitsel geven over de status van de knie. Een nieuwe tegenslag zou wel heel erg ongelegen komen voor de Rozenburgse volleyballers. Zelf was de Vovero routenier, altijd spelend onder nummer 1, optimistisch over de eventuele afloop. In het dagelijkse leven als arts werkzaam bent moet dat ook wel, maar of dat optimisme met het volleybal te combineren is moet nog blijken.

De wedstrijd

1e set: 25-23; 2e set 2513; 3e set 25-14 en 4e set 23-25

Vovero startte goed tegen Hou Stand. In de eerste set werd het nog 25-23 in het voordeel van de Rozenburgers. In de 2e en 3e set kwamen de gasten uit Rotterdam er niet echt aan te pas. Met 25-13 en 25-14 was er geen vuiltje aan de lucht. Vovero was de bovenliggende partij en gaf alleen wat punten weg doordat het team nog niet op elkaar is ingespeeld. Eigenlijk verwacht je dan een 4-0 overwinning maar in de laatste set was het kaarsje toch aan het opbranden en mocht Hou Stand ook een puntje op het conto bijschrijven. Voor de Rotterdammers het eerste puntje van deze competitie. Zaterdag gaat Vovero naar de Rode Lantaarndrager Fusion 4. Maar wat zegt in deze fase van de competitie iets over een ploeg die op de laatste plaats staat. De feiten, één wedstrijd gespeeld en met 4-0 verloren van Voleco heren 2. Misschien toch welweer kansen voor Vovero heren 1.