De basis voor de winst, afgelopen zaterdag, werd in de eerste periode gelegd in de eerste wedstrijd van het Waterpolobekertoernooi in de regio West. Voor het heren 1 team van Scom/De Zeehond een echte klus en wil in dit toernooi zeker hoog eindigen. De startgemeenschap tussen de waterpoloërs uit Hoogvliet en Rozenburg hebben het toernooi nog nooit gewonnen, vorig seizoen in de kwartfinale uitgeschakeld. In de eerste voorronde, dit seizoen, was Poseidon uit Ridderkerk de tegenstander.

 

Scom/De Zeehond begon sterk aan de wedstrijd. De eerste periode werd afgesloten met een 5-1 voorsprong, de basis voor de uiteindelijke 12-10 zege op de 2e klasser uit Riderkerk. Poseidon is koploper in de 2e klasse B en heeft een ploeg die al in 3 wedstrijden 30 doelpunten heeft gemaakt in de competitie. We spraken na de wedstrijd met Ties Jacobs een Rozenburger in de ploeg van Scom/De Zeehond. Ties Jacobs vond Poseidon zeker een ploeg die ook in de 1e klasse in de middenmoot zou kunnen spelen.

Ties Jacobs

“Eigenlijk was de eerste periode de enige die echt goed ging. Die periode wonnen we met 5-1”, vertelde Ties. We maakte snel de 1-0, ze kwamen wel terug tot 1-1 maar daarna konden we uitlopen. We scoorde veel uit de break. Kreeg wel het idee dat ze zich na die periode wat gingen aanpassen aan ons spel. We begonnen na die eerste periode ook wel wat slordiger te spelen, slechte passes, soms ook onnodig bal verlies. Daardoor maakte we het ons zelf vaak onnodig lastig. We hadden ook niet zoveel wissels zaterdag. Er zaten er 2 op de bank waarvan er ook nog één ziek was. Dus in het verloop van de wedstrijd ging de conditie ook wel meespelen. Thijs Schouten, maakte wel 4 doelpunten maar moest er in de laatste periode ook met 3 persoonlijke fouten uit. Niet echt lekker als je niet veel spelers op de bank hebt. Altijd moeilijk om precies aan te geven waarom het na die 1e periode minder ging. Misschien toch iets te makkelijk tegenaan gekeken na die 5-1 voorsprong uit de 1e periode. Bekertoernooi is zeker belangrijk voor ons. In deze samenstelling nog nooit gewonnen en ook een paar keer pech met de loting van gelijk hele sterke tegenstanders. We willen zeker ver komen dit seizoen. Een prijs waar we vol voor gaan.”

De wedstrijd tegen Poseidon 1

Periode standen 5-1, 7-3, 9-7, 12-10

Een wedstrijd die in de eerste periode beslist werd. Bij Scom/De Zeehond scoorde Thijs Schouten 4 keer. In de eerste periode was ook Ties Jacobs trefzeker. Vooral in de 3e periode liet Scom/De Zeehond het afweten. Die periode werd met 2-4 verloren. Dichterbij liet het team van Harry Kok de 2e klasser niet komen. De laatste periode werd afgesloten met 3-3 en gaat Scom/De Zeehond door naar de volgende ronde. Scom/De Zeehond – Poseidon 12-10. De tegenstander in de volgende ronde is nog niet bekend, die wedstrijd tussen Katwijk 4 en ZPB 6 wordt aanstaande zaterdag gespeeld. Scom/De Zeehond behaalde vorig seizoen de kwartfinale. Dat resultaat, de ploeg van Harry Kok verloor van Niemo een ploeg waar ze ook in de competitie tegen speelde en vorig seizoen kampioen werd, willen ze verbeteren. Om die doelstelling te halen moeten de eerst komende twee bekerwedstrijden worden gewonnen. Zaterdag over een week gaat eerst de competitie verder met een uitwedstrijd tegen ’d ELFT.

Foto (archief): Thijs Schouten was goed voor 4 doelpunten, maar ook voor 3 persoonlijke fouten.