Ook in de vierde wedstrijd van de competitie thuis tegen Sliedrecht Sport 6 waren de punten duur. Als net niet bestaat in de sport was dat zeker afgelopen zaterdag van toepassing op het team van Madelon Spee. De sets duren net even een paar puntjes te lang voor het verjongde team van Madelon Spee. De coach maakt zich nog geen zorgen en de stand op de ranglijst geeft een vertekend beeld. Voor de tegenstander van afgelopen zaterdag Sliedrecht Sport was het pas de eerste wedstrijd, waar Vovero al 4 potjes heeft gespeeld.

 

Een puntje erbij zongen de dames van Vovero vroeger veel in de Rozet, meer zat er afgelopen zaterdag dan ook niet in. Alhoewel was het een verhaal van net niet, en als net niet net wel wordt zal dames 1 van Vovero gewoon aan de bovenkant van de middenmoot gaan spelen. De meeste zangeressen hebben het team verlaten en het huidige team moet zich als we de coach goed beluisteren vooral bezig houden met het spelletje. Vovero verloor met 1-3 van Sliedrecht Sport in sporthal de Rozenburcht.

Madelon Spee:”Het lijkt bij de setstanden, net niet. Maar we hebben toch ook wel een paar keer flink achter gestaan”

“We moesten ons in de wedstrijd toch wel een aantal keren terugknokken. En dan is het toch wel jammer dat als je dan terugkomt van een achterstand je het niet af kan maken. We vergeten na de 20 punten beslissend te zijn en een set naar ons toe te trekken. In een gesprek met Marijke (Blasman aanvoerster red.) kwam het ook ter sprake. Een paar seizoenen geleden hadden we dat ook zo’n fase, en eigenlijk komt dat afmaken wel weer terug. Sommige dingen gaan zonder verklaring. We missen nu een beetje het killersinstinct in de slotfase van de sets. We begonnen slecht aan de wedstrijd. We liepen vrij snel achter de feiten aan en kregen hun aanval en service niet onder controle. Als we dan de bal hadden konden we het gaatje in de verdediging niet vinden. Het leek er op dat we weggespeeld werden maar dat was zeker niet zo. Bij de stand 17-23 kregen we toch Sliedrecht aan het wankelen. We haalde veel ballen van de grond en daar werden ze aan de andere kant van het net ook best wel onzeker van. Sliedrecht had wel een goed spelletje, maar wel standaard en bijna voorspelbaar. Als je dan terug komt tot 24-24 is het super zonde dat je de set niet kan winnen. Tweede set wisten we lang de voorsprong vast te houden, maar kwam de tegenstander wel dichterbij. Moet ook wel zeggen ze waren met zes jonge meiden en geen coach, dat is ook lastig spelen. Maar het was best een goed team. We konden in die tweede set toch de druk er op leggen maar we maken het boven de 20 weer niet af. Wat mooi was om te zien dat de meiden tijdens de wedstrijd aan het leren waren. Kijken waar de bal valt en een paar passen opzij om bij de volgende bal wel op de goede plaatst te staan. We bleven wel gaan voor de ene punt. We waren er een aantal keren dichtbij en in de 4e set kregen we toch nog loon naar werken. We hadden een punt of vijf voorsprong en dan zie je dat het breekt. Misschien dachten ze we hebben al gewonnen, maar bij volleybal telt elk punt.”  

Setstanden: 1e set 24-26; 2e set 22-25; 3e set 23-25; 4e set 25-16.    

Uiteindelijk was de score 1-3 met 94 punten voor Vovero en 92 punten voor Sliedrecht Sport. Vovero was er steeds dichtbij maar de ploeg van Madeon Spee wacht nog op de eerste overwinning. “De komende weken eerst maar eens de stand gelijk trekken, voor we aan de stand ook conclusies verbinden. Voor die stand vind ik het nog veel te vroeg”, besluit Madelon Spee. “In deze poule zijn denk ik veel ploegen aan elkaar gewaagd. Laat het eerst maar eens Kerst worden dan kunnen we kijken waar we staan. En vooral nu denken elk puntje telt.”