Is het dit seizoen toch een beetje punten sprokkelen voor de dames van Vovero, kwam het team van Madelon Spee daar afgelopen donderdag zelfs niet aan toe. Het lijkt in deze fase van de competitie tegen te zitten. Tegen Erasmus, de koploper, moest Vovero zonder Marijke Blasman aantreden. Marijke was ziek in bed in Rozenburg achter gebleven. Erasmus won met 4-0.

Spelverdeelster

Het vervangen van een spelverdeelster is, zeker voor Vovero, een het lastige keuze. Een spelverdeelster moet veel spelen om het juiste gevoel te krijgen/behouden. Marijke Blasman speelt bij Vovero op die positie en eigenlijk niet vervangbaar. “Dat is een risico wat je neemt en dat gaat een keer fout”, vertelde de coach. “Het is een keuze, Marijke kan eigenlijk alleen maar goed uit de voeten op die positie en als je dan een tweede wil laten spelen moet je dat al om en om doen dat wil zeggen, beide maar 50% laten spelen. Sharon heeft het inzicht, goede bovenhandse techniek en het balgevoel wel van nature. Is ook de beste op dit moment om Marijke te vervangen, maar inmiddels ook ontwikkeld als aanvalster en kan verdedigend ook goed uit de voeten. Als de basis dan smal is en je laat Sharon en Marijke om en om spelen verlies je met Marijke dan op dit moment de beste op de set-up plek en met Sharon op de bank een aanvaller die ook verdedigend goed uit de voeten kan. Maar dan weet je dat dit een keertje gaat gebeuren. Maar misschien ook wel goed dat het donderdag was. De vraag is of we met Marijke wel punten hadden gepakt tegen Erasmus. Wel een ploeg die vorig seizoen nog Promotie Klasse speelde en op dit moment de koploper in onze competitie. En als we maar met 7 meiden kunnen spelen, kan en wil ik Sharon niet van de aanvalspositie afhalen.”

 

Vooral voor Sharon Breukel een lastige avond om op de positie van Marijke Blasman te moeten spelen. Maar de Rozenburgse heeft van nature wel spelinzicht en balgevoel waardoor ze gewoon de beste vervangster is. Op de trainingen wordt Sharon wel vaak als set-upper ingezet, maar de echte ervaring krijg je alleen door veel te spelen en daar heeft coach Madelon Spee keuzes gemaakt.

Madelon Spee:”We waren minder verrassend tegen Erasmus”

“Dat zag je gisteren ook. Als het moeilijk wordt is er dan vaak geen trukendoos die open gaat. Als Sharon op de spelverdelers plaats speelt staat het team ook anders omdat niet alleen Sharon op een vreemde plaats moet spelen maar ook in de aanval ontbreekt. Maar er zaten er ook een paar niet lekker in de wedstrijd. Het collectief was niet goed genoeg. We hadden Anouska Nuij meegenomen. Anouska traint wel met ons mee maar nog niet veel spelen dus best spannend. In de 1e set moesten we vooral zoeken naar de vaste patronen. We verloren uiteindelijk maar met 25-22 maar het gevoel was niet lekker. Cijfers zeggen niet altijd wat. In de 2e en 3e set verloren we de grip en speelde ze aan de andere kant van het net met veel variaties. We hebben er vooral achteraan gehobbeld en moesten zo verdedigen dat we amper aan aanvallen toekwamen. We halen nog wel punten binnen op de service. In de 4e set werd de tegenstand wel wat minder, maar dan zie je de kracht van meerdere wissels. De coach van Erasmus bracht een paarverse krachten in en kon het potje uitspelen.”

Setstanden: 1e set 25-22; 2e set 25-14; 3e set 25-14; 4e set 25-21.