Na 4 wedstrijden heeft Volley Zuid, waar ook de Rozenburgse meiden Milon van Seventer en Nieke Pranger spelen, 17 punten en pas 3 sets afgestaan. Het team van coach Paul Mulder lijkt ook dit seizoen mee te doen voor de prijzen. Vorig seizoen lukte het niet om de stap naar de 3e divisie te maken, misschien nog wat vroeg voor dergelijke uitspraken vindt ook Milon van Seventer die al een aantal seizoen bij Volley Zuid speelt.

 

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen RVC/Libanon. “Dat was niet onze beste wedstrijd”, vertelde Milon van Seventer over een wedstrijd waar de Rozenburgse niet werd gewisseld. “Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen deze competitie maar om nu al te roepen dat we even kampioen worden zal je mij niet horen doen. We zijn pas 4 wedstrijden onderweg, wel alle vier gewonnen. Het gaat best wel goed, we moeten nog wel een paar nieuwe meiden inpassen, vooral een spelverdeelster. Dan zien die wissels er misschien niet altijd logisch uit, maar in de promotieklasse met één spelverdeelster te spelen? Als je door wil groeien moet je de posities wel dubbel bezet hebben. Vorig jaar net niet gepromoveerd. Het doel van dit jaar is zeker weer meespelen voor promotie te gaan zonder nu al te roepen dat we even kampioen worden. We hebben er dit seizoen 3 nieuwe speelster bij waaronder Nieke (Pranger komend van Vovero, red.), die moeten we ook inpassen.

Nienke Pranger

“Mij bevalt het zeker wel bij volley zuid”, vertelde Nienke nadat ze in de wedstrijd tegen RVC/Libanon niet veel aan spelen toe kwam. “Het tempo ligt hoger bij Volley Zuid en dat maakt het spelletje voor mij iets leuker. Verder is het team heel aardig en ik voel me gewoon op mijn plek. Ik heb tot nu toe niet heel veel sets gespeeld. Maar dat komt omdat ik aan het team en het team aan mij moet wennen. Mijn tijd komt nog wel. Zolang ik van die goeie inval beurten als afgelopen zaterdag speel. Dan bewijs ik me vanzelf. Natuurlijk is het heel anders dan bij Vovero. Bij Vovero had ik een dragende rol in het veld en dat heb ik hier niet. Verder is het een sneller spelletje en is het team is een stukje groter. Niet dat het bij Vovero niet leuk was. Daar heb ik een top tijd gehad die ik nooit meer vergeet. En over afgelopen zaterdag. Ik heb goed gespeeld. Alleen niet veel. Maar zoals ik al zei. Ik kom wel aan de beurt.”

“We staan nu op de 2e plaats”, gaar Milon van Seventer verder met haar verhaal. “De nummer één heeft wel een wedstrijd meer gespeeld en de achterstand is maar één puntje. We kunnen nog beter we laten zo af en toe nog wel setjes liggen, door daar scherper te zijn kunnen we nog meer punten pakken. Wie onze grootste concurrenten worden is best nog wel moeilijk te zeggen. We hebben er pas vier gezien. We moeten vooral naar onszelf kijken en ons concentreren waar we goed in zijn. Zoals afgelopen zaterdag lieten we ons een beetje meeslepen in het vertragen van de meiden aan de andere kant van het net. Wij zijn meer van het sneller spelen. We zijn dit seizoen meer een team en presteren beter ook al staan we achter. Vorige week stonden we tegen DVO 2 telkens achter, maar konden dat toch op tijd ombuigen. We zijn als team gegroeid en hebben een prima competitiestart.”

Inmiddels is Milon van Seventer een gewaardeerde kracht bij Volley Zuid en moet Nieke Pranger nog op haar kansen wachten. Coach Paul Mulder zal het Rozenburgse talent, Nieke Pranger, ook langzaam laten groeien naar het niveau van de promotieklasse. Op de trainingen genoeg mogelijkheden om te laten zien waar ze toe in staat is. Voorlopig voor Nieke invalbeurten zoals zaterdag tegen RVC/Libanon waar ze de laatste vijf punten mee mocht spelen en er drie van scoorde.