Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van Scom/De Zeehond voor de competitie. De Hoogvliet/Rozenburg combinatie speelt dit seizoen, na de promotie van het vorige seizoen, Bond 3e klasse A. Op voorhand een lastig jaar van de mannen van Harry Kok die op de doelman na met het zelfde team zal spelen als waarmee hij de promotie wist te behalen. Doelman Roland Grooten heeft besloten lager te gaan spelen en wordt zijn plaats ingenomen door Maik Kok. Voor de nieuwe doelman niet helemaal vreemd, ook vorig seizoen was hij al de vaste stand-in van Grooten.

De eerste wedstrijd tegen OZV uit Oudewater

Het was gelijk een pittige wedstrijd, maar daar zullen er dit seizoen wel meer van volgen. OZV speelt de thuiswedstrijden in Harmelen. De ploeg uit Oudewater eindigde vorig seizoen in de middenmoot van de Bond 3e klasse. Een plaats die scom/De Zeehond dit seizoen wil bereiken in ieder geval niet onder de rode streep terecht wil komen. Een lastige opgaaf, zo lijkt het vooraf. Afgelopen zaterdag had er tegen OZV misschien wel meer ingezeten en was een puntje verdiend geweest. Alhoewel de ploeg van Harry Kok na twee perioden tegen een 6-2 achterstand aankeek. De doelpunten in de eerste twee perioden werden gescoord door Alex Heskes en Robert Goedendorp. In de derde periode leek Scom/De Zeehond zich aan het niveau van spelen in de Bond 3e klasse te hebben aangepast. De mannen van Harry Kok kwamen terug tot 7-4 en in de 4e periode zelfs tot 7-6. Het venijn leek in de staart maar met nog een minuutje op de klokken viel het kwartje naar de verkeerde kant en trok de thuisploeg OZV de overwinning over de streep. Na 4 keer 7 minuten stond er 8-6 in het voordeel van thuisploeg OZV op het scorebord.

Robert Goedendorp over OZV

“Het zal best een lastig seizoen worden. Voor de meeste spelers is het voor het eerst dat ze op dit niveau spelen (Alleen Rozenburgers Robert Goedendorp en Ties Jacobs hebben in het verleden met de Zeehond 6 jaar op dit niveau gespeeld, red.). Het is fysiek en vooral conditioneel allemaal wat zwaarder. We hebben wel een zwemploeg maar er zijn er nu meer die een stukje kunnen zwemmen zeker ook bij de tegenstanders. Ons doel is handhaving dit seizoen en vooral een leer jaar. We zijn niet gepromoveerd om er gelijk weer uit te vliegen. We zullen er elk week voor moeten gaan, makkelijke wedstrijden zitten er nu zeker niet tussen. Zelf vond ik het zeker geen slechte wedstrijd van onze kant. We stonden wel met 7-2 achter en dan zie je dat op dit niveau de foutjes meedogenloos worden afgestraft. Daar moeten we als team nog wel aan wennen. Maar we kwamen goed terug en met een beetje geluk hadden we er meer uit kunnen halen. Maar er komen zeker ook wedstrijden aan waar we zoveel mogelijk de schade moeten beperken, dat is het lot van zo’n eerste seizoen op dit niveau.”

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond: Robert Goedendorp 3; Sacha Aknaev 2 en Alex Heskes 1.

 

Foto's archief sportenrozenburg (Maik Kok en Robert Goedendorp)