Niemo van Vliet was afgelopen zaterdag de tegenstander van Scom/De Zeehond in de Rozenburcht. Eigenlijk een wedstrijd waar op voorhand niet al te veel op punten mocht worden gerekend. “Deze ploeg is een kanshebber voor de titel”, vertelde coach van Scom/De Zeehond Harry Kok. “De opdracht is zolang mogelijk mee blijven spelen. Als je realistisch ben kunnen we hier niet echt punten aan overhouden, maar gaan het zeker wel proberen. Zo’n ploeg kan ook een slechte dag hebben en dan moet je profiteren.”

De eerste doelpunt was voor Scom/De Zeehond

Het zal een meer dan lastig jaar worden voor de ploeg van Harry Kok. Spelen in de derde klasse A van de Bond is voor de meeste spelers een niveau waar ze nog niet op gespeeld hebben. Scom/De Zeehond speelt met dezelfde selectie als het afgelopen jaar. “We nemen zo af en toe wel een speler van een lager team mee, maar willen oppassen dat we ze vastspelen en niet meer in lagere teams mogen spelen. Van op de bank zitten worden die spelers ook niet beter”, was de uitleg van de coach op de samenstelling van zijn team. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg. Robert Goedendorp was de maker. Met Goedendorp heeft de coach een speler die in de 3e klasse heeft gespeeld. “We zullen ons niet weg moeten laten drukken. Een ploeg die er stevig tegenaan kan gaan. Conditioneel zijn we best sterk en zullen slim moeten spelen, laten zij de fouten maar maken”, vertelde Rozenburger Goedendorp voor de wedstrijd.

Keeper Maik Kok speelde een prima pot

Maik Kok is de nieuwe keeper bij Scom/De Zeehond en was vooral de eerste en de tweede periode de man die de score wist te beperken. Een sta in de weg voor de aanvallers van NieMo van Vliet. Na twee perioden stond er 2-2 op het scorebord en was er geen sprake van dat de ploeg van Harry Kok zich zonder slag of stoot naar de slachtbank liet leiden. Doelpunten voor Scom/De Zeehond van Goedendorp en Alex Heskes. Dat Scom/De Zeehond antwoordt had op het spelletje van NieMo was ook de coach van de gasten niet ontgaan. Hij maande zijn ploeg tot rust en vooral de tijd dat een ploeg in balbezit mag zijn (30 sec.) beter uitspelen.

Nooit weggespeeld

In de derde periode liep NieMo van Vliet weg bij de thuisploeg tot 4-8 en moest Scom/De Zeehond lijdzaam toe zien hoe de gasten, en de te kloppen ploeg in deze competitie, op voorsprong kwam en die voorsprong uitbouwde. In de 4e periode leek het er zelfs op dat de gasten toch aan het doelsaldo wilde werken en liepen uit tot 5-11. Robert Goedendorp en Thijs Schouten vonden dat die stand niet het wedstrijdbeeld weergaf en scoorde beide nog één keer, 7-11. Van wegspelen was geen spreke maar de gasten uit Moordrecht/Nieuwerkerk aan de IJssel waren uiteindelijk wel te sterk. Een aantrekkelijke pot waterpolo in de Rozenburcht, maar een echte stunt van de Hoogvliet/Rozenburg combinatie bleef uit. Na twee wedstrijden nog geen punten voor de ploeg van Harry Kok, maar met het spel en de inzet van de afgelopen wedstrijd zal daar snel verandering in gaan komen.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond: Robert Goedendorp 2; Alex Heskes 2; Thijs Schouten 2 en Jim Kok 1.