Noodgedwongen of op tijd het roer om bij het dames volleyballen van Vovero. Feit is dat Arthur Vuijk geassisteerd door Helen Tallie met een jong team aan de competitie in de 2e klasse B zijn begonnen. Op termijn moet dit de basis zijn waarmee de Rozenburgse volleybalsters de weg omhoog weer kunnen inslaan. De routiniers zijn lager gaan spelen of gestopt en de jonkkies krijgen een kans. Overigens met een team wat ook in de jeugd voor het grootste gedeelte heeft samengespeeld.

“Dit is zeker een team waar we mee kunnen handhaven in de 2e klasse”, vertelde Vuijk vlak na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen DVO. “Doelstelling is overleven maar ook voorzichtig kijken naar de plaatsen 9 misschien wel 8 of 7. Eigenlijk geen idee van het niveau van de 2e klasse. Als er veel teams inzitten met veel ervaring wordt het lastig. Wij moeten het vooral hebben van de snelheid, jeugdige onbezonnenheid maar niet roekeloos in de vallopen. We hebben een team waar de jongste 17 jaar is en de oudste 24 jaar. De oudste is overgekomen van Volley Voorne waar ze heeft gespeeld maar ook een tijdje niet heeft gespeeld. Dit jaar moeten we kijken waar we staan en kunnen misschien op termijn weer naar een stapje hoger gaan kijken maar eerst kijken hoe we er voor staan en dan stapjes maken.”

Het eerste puntje

Het derde team van DVO uit Oud-Beijerland was de tegenstander in de Rozenburcht afgelopen zaterdag. De eerste set was de lastigste en verloor Vovero met 15-25. Daarna leek de schroom afgegooid en gaf de jonge ploeg van Vuijk redelijk partij. Set waar toch steeds rond de 20 punten werd gescoord. In de vierde set was er het eerste puntje. “Dat Helen (Tallie, red.) en ik nu voor de groep staan is meer toeval dan gepland. Vorig jaar had ik deze groep als dames 2. Madelon Spee wilde een stapje terug doen en ook een paar routiniers wilde dat. Dan is één en één twee. Ik ben wel erg blij dat Helen Tallie erbij is. Je kan natuurlijk wel heel veel ervaring hebben maar ben wel een dikke vijftiger tussen deze jonkies, en dan is een vrouw als Helen van grote waarde. Ben zeker blij met het eerste puntje. We zullen moeten leren dat we winnen moeten koesteren en alles gericht is op de toekomst en verliespartijen voor een jonge groep er zeker zullen zijn”, was de coach realistisch naar de toekomst. Vovero bouwd bij de dames aan de toekomst en moet aanstaande zaterdag in Oostvoorne aantreden tegen Volley Voorne 2. Een heuse eilanden derby. Het wordt dan wel winter maar het ijs is na één nachtje nog niet dik genoeg. Maar dit team kan zeker punten gaan pakken al zal het in het begin vooral sprokkelen worden.

Setstanden: 1e set 15-25; 2e set 22-25; 3e set 19-25; 4e set 25-20.