In het eigen bad in Rozenburg liet SCOMZeehondDuck er geen misverstand over bestaan en stuurde Poseidon uit Ridderkerk met een 14-7 nederlaag huiswaarts. Het team van coach Harry Kok maakte het verschil vooral in de eerste periode en stond er na 6 minuten 6-2 voor de thuisploeg op het scorebord.

De thuisploeg miste de geschorste Jeffrey Bouman, maar had Sascha Aknaev, terug van vakantie, weer terug in de ploeg. Verder had Harry Kok het jonge talent Sem Koopman in de selectie opgenomen om de nodige ervaring op te doen. Thijs Schouten was de eerste die het netje achter de Poseidon doelman wist te vinden. Een vroege treffer, er stond pas 23 seconden op de klokken. Berry Boer mocht namens de gasten uit Ridderkerk nog wat terug doen en was de maker van de 1-1. Daarna was het SCOMZeenhondDuck wat de klok sloeg. Twee maal Robert Goedendorp, Alex Heskes, Daniel Aknaev en de tweede van Thijs Schouten zorgde voor de 6 treffers in die eerste periode. Remon Boer mocht voor Poseidon, bij een stand van 5-1, nog wat terug doen door het net te laten bollen achter doelman Aimane Hadouchi van SCOMZeehondDuck en de tweede treffer voor de gasten op het scorebord te zetten.

“We waren eigenlijk nooit in gevaar en een ruime overwinning”, kijk topscoorder en Rozenburger Robert Goedendorp terug naar de simpele overwinning van afgelopen zaterdag. “Na de eerste periode paste ze wel de tactiek iets aan zodat het lastiger werd om te scoren. Maar over de gehele wedstrijd gezien een meer dan verdiende overwinning. Voor me gevoel geen minuut in gevaar geweest. We waren wel redelijk compleet dat wil zeggen, Maik Kok was er wel, maar niet gespeeld. Nog te veel last van een trap in de wedstrijd van vorige week. Maik bleef op de bank voor als het nodig was. Kevin Bergwerff was er niet wegens werkzaamheden, daarentegen was Sascha Aknaev zo uit het vliegtuig naar het zwembad gekomen.”

In de tweede periode werd het wat lastiger om de score verder omhoog te tillen. Poseidon had een antwoord op het spel van de thuisploeg. Nadat Max Jansen de achterstand van Poseidon terug had gebracht naar 6-3 was het Thijs Schouten die het verschil weer op 4 treffers terugbracht. Over meedoen voor de prijzen wil Robert Goedendorp nog niets weten. “We hebben dan wel twee keer gewonnen en die afstaakte wedstrijd van vorige week tegen Wiekslag stonden we er ook niet slecht voor. Maar goed we hebben natuurlijk ook inmiddels 3 punten in mindering. Nee, niet rijk rekenen er zitten een paar hele goede ploegen in deze afdeling. ZPB H&L uit Barendrecht is nu niet een ploeg waar we zomaar even punten gaan pakken. Nee, even niets over prijzen of meedoen. Lekker spelen en dan zien we het wel hoe ver we kunnen komen.”

In de derde- en vierde periode liep SCOMZeehondDuck uit naar een 14-7 overwinning. Het slotstuk van de avond was voor de doelman van de thuisploeg. In een poging van Poseidon om het verschil in de score niet zo groot te laten oplopen trok de doelman van de ploeg uit Ridderkerk regelmatig mee in de aanval. Dat bleef niet onopgemerkt voor Aiman Hadouchi, de sluitpost van de thuisploeg. Bijna van uit zijn eigen doel gebied verraste hij de tegenstander door over de lengte van het bad de bal in het verlaten doel te gooien en de eindstand op het bord te zetten.

Doelpunten: Robert Goedendorp 5X, Thijs Schouten 4X , Daniel Akvaev 2X, Alex Heskes, Erik Aknaev en Aiman Hadouchi ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 6-2, 2e Periode 7-3, 3e Periode 10-5, 4e Periode 14-7.

Foto's: boven Robert Goedendorp goed voor 5 treffers. onder Thijs Schouten goed voor 4 treffers.