Zeker de eerste twee periodes werden de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle overlopen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2022-2023. Na twee keer 6 minuten stond er 1-9 op het scorebord en dat was ver misschien zelfs ver onder de maat van het team van Harry Kok. De te laat ingezette inhaalrace kon het tij niet meer keren, maar indrukwekkend was die inhaalrace wel.

SCOMZeehondDuck heeft de selectie bij elkaar weten te houden. Alleen Maik Kok zal niet zo heel veel meer voor het team van Harry Kok uitkomen. Geen afvallers, maar zeker ook nog geen aanstormende jeugd. Maar SCOMZeehondDuck heeft een team die misschien niet gelijk mee kan doen voor de kopposities, maar zeker een ploeg voor het linkerrijtje. We wilde aanvoerder Ties Jacobs, na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZC, bijna feliciteren met zo’n wederopstanding, tijdens de laatste twee perioden. Een ploeg die zo terug kan komen verdiend meer dan de lege handen waar Kok en zijn mannen nu mee huiswaarts moesten keren. En eigenlijk was een punt, ondanks de slechte start, zeker op z’n plaats geweest. “Ik weet niet wat er de eerste twee periodes gebeurde. Ik denk wennen, de derde periode ging het al een stuk beter en de vierde periode sloeg toch bij hun de vermoeidheid toe. Wij kwamen juist in het ritme en wisten wat we moesten doen. Het leek in het begin dat we even niet meer wisten, of het allemaal nieuw was. We waren toch nog dicht bij een punt. Die laatste backhand van Robert (Goedendorp, red.) had zomaar in het netje kunnen vliegen. Eigenlijk toch wel zuur. Na de zomervakantie waren we het gewoon kwijt. In de eerste twee periodes zaten er geen automatismen in. Misschien van de kant nog beter te zien, maar we raakte snel de bal kwijt en dan krijg je break op break. In de derde- en vierde periode hadden we zelf meer balbezit en wordt je minder snel verrast. Uiteindelijk valt het voor me gevoel nog wel mee. Lekker meer trainen en vooral met de bal. Tot nu toe veel zwemmen en werken aan conditie. Dat zag je ook in de laatste periode. Het team is nog sterk genoeg. We moeten mee kunnen doen.”

Uiteindelijk niet zo somber, maar daar zag het in de eerste twee periodes zeker niet naar uit. Na 48 seconde lag de eerste in het netje achter de doelman Aime Hadouchi van de thuisploeg, Bram Tigchelaar was voor AZC de maker. Doelpunten volgde elkaar in een rap tempo op voor AZC in de Rozenburcht. In de tweede periode schroefde AZC de voorsprong verder op en leek een debacle in de maak. Na twee keer 6 minuten zuivere speeltijd een achterstand van 2-9. Alleen Jeffrey Meesters en Alex Heskes wisten in de eerste twee perioden voor de thuisploeg het netje te raken. Wat coach Harry Kok, tussen de tweede en derde periode, verteld heeft? Maar SCOMZeehondDuck ging zich met de wedstrijd bemoeien. Vier doelpunten van Robert Goedendorp, 2 van Alex Heskes en ook de broertjes Aknaev, Daniel, Erik en Sacha wisten het netje te vinden. Allemaal te laat voor punten, maar indrukwekkend was de inhaalrace wel. Bijna een felicitaties waard.

Coach Harry Kok

“Dik dubbele cijfers en er niet aan te pas komen is niet in me opgekomen. Ik had er wel vertrouwen in dat dat niet zou gebeuren. We zijn nog niet zo lang bezig en hoofdzakelijk trainen op conditie en schoten met de bal. Dat zag je bij de tegenstander ook wel. Niet dat ze minder gingen spelen, maar de conditie het af liet weten. Die eerste goal was een baal momentje van onze keeper en het leek of dat hij daar een poosje in bleef hangen. Je zag in die eerste twee periodes dat ze feller waren, meer de absolute wil om te winnen. Wij hebben het niet laten gebeuren en zij werden vermoeid. Schoten die er in het begin in gingen kwamen nu amper bij onze keeper. AZC is een grote vereniging en dit was hun vijfde team. Als er dan een paar spelers zijn die wat rustiger en lager gaan spelen, zijn die het poloën niet gelijk verleerd. Dat hebben wij niet, wij zijn het eerste team. Wij gingen in het begin ook forceren in plaats van het spelletje te gaan spelen. We moeten wedstrijdritme opdoen. Of we kansen hebben? Teams zijn weer door elkaar gehaald en als het geen eerste teams zijn afwachten welke spelers lager zijn gaan spelen. Maar we hebben veel eerste teams in de afdeling, dus we gaan het zien.”

Doelpunten: Jeffrey Meesters 1X, Alex Heskes 2X, Robert Goedendorp 4X, Daniel Aknaev, Erik Aknaev en Sacha Aknaev ieder 1 keer.

 

Stand na: 1e Periode 1-5, 2e Periode 2-9, 3e Periode 4-11, 4e Periode 10-11.