Was de inhaalrace vorige week tegen AZC misschien te laat ingezet, was het team van Harry Kok in Waddinxveen wel gelijk bij de les. Harry Kok heeft een smalle selectie en zaterdag ontbraken er drie selectiespelers en moest er geïmproviseerd worden. Vooral het ontbreken van een spits is bij SCOMZeehondDuck moeilijk op te vangen.

Robert Goedendorp heeft een lastige schouderblessure en/of dat van lange duur is, kon de Rozenburg ons nog niet vertellen. In ieder geval mocht hij de schouder afgelopen zaterdag niet belasten. Ook de broertjes Erik en Daniel Aknaev waren niet beschikbaar. Coach Harry Kok haalde Sven van Kan en Niek Impens naar Waddinxveen. Thijs Schouten vorige week nog afwezig door een vertraagde vliegtuigvlucht, was wel weer bij de selectie.

Harry Kok: ”Het was niet zo moeilijk als de stand doet vermoeden”, vertelde Harry Kok over de gewonnen wedstrijd in Waddinxveen tegen De Gouwe heren 2. “We misten ook nog twee 5 meters en in de laatste periode waren het vooral de scheidsrechters die met wat onduidelijke beslissingen het nog spannend maakte. Maar eigenlijk nooit in gevaar geweest. Bij het ontbreken van een echte spits moesten we anders spelen. Het is dan meer positie wisselingen en op tijd inzwemmen waar het gevaar vandaan moet komen. Over de gehele wedstrijd gezien waren we gewoon beter. Beter met schieten en zeker met inzwemmen. Met zwemmen zijn we sowieso redelijk sterk. Verdiend gewonnen en zeker niet lastig. Al blijft het voor kleine verenigingen lastig om ploegen bij elkaar te houden. Bij een smalle selectie heb je ze allemaal hard nodig.”

In de eerste periode ging de wedstrijd gelijk op, dat betekent, SCOMZeehondDuck kreeg de kans om al vroeg in de wedstrijd de score te openen doordat Justin van Tilburg van de thuisploeg een 5 meter veroorzaakte. Een kans die niet door SCOMZeehondDuck benut werd. Alex Heskes was tijdens een man meer situatie wel trefzeker en vond als eerste het netje achter de doelman van De Gouwe. Met Alex Heskes gelijk de topschutter in Waddinxveen na de openingstreffer wist Alex nog 4 keer het netje te vinden achter doelman van De Gouwe. Lang bleef die voorsprong niet staan. Twintig seconde later ging aanvoerder Ties Jacobs, al dan niet terecht, maar volgens de scheidsrechter een 5 meter. De thuisploeg wist AimaneHadouchi te verslaan, Mike Slot was de maker. Het leek een beetje de wedstrijd van de scheidsrechters te worden. Ook Marc van der Windt veroorzaakte een 5 meter en Sacha Aknaev twijfelde niet en stond er 1-2 op het scorebord. Alex Heskes zorgde nog voor de 1-3 en SCOMZeehondDuck wist in de slotfase niet te profiteren van nog een 5 meter. In de tweede periode kwam de thuisploeg, De Gouwe, terug in de wedstrijd en stond er na twee keer 6 minuten zuivere speeltijd 3-4 op het scorebord.

In de derde periode liep SCOMZeehondDuck uit naar een veilige voorsprong van 3-6. Als de scheidsrechters dan wat beslissingen nemen waar in ieder geval SCOMZeehondDuck wat vraagtekens bij hadden, in de vierde periode, geeft de ploeg van Harry Kok de punten niet meer weg. Eindstand, 6-7. Na het onnodige verlies van vorige week thuis tegen AZC nu wel de drie punten in de knip.

Doelpunten: Alex Heskes 5X, Sacha Aknaev 2X.

Stand na: 1e Periode 1-3, 2e Periode 3-4, 3e Periode 3-6, 4e Periode 6-7.

Aanstaande zaterdag, 1 oktober 2022, een thuiswedstrijd voor SCOMZeehondDuck. Dan komt Aquadraat heren 1 naar de Rozenburcht. Die wedstrijd begint om 17:30 uur. Aquadraat is een directe concurrent en heeft net als SCOMZeehondDuck 3 punten.

Foto’s: archief sportenrozenburg, coach Harry Kok en Alex Heskes die in Waddinxveen 5 keer het netje liet bollen.