Coach Marianne Sannes was met 7 spelers naar Vlaardingen afgereisd voor het begin van de competitie 2014 - 2015. De wedstrijd was op verzoek van Vovero naar de maandagavond verzet. Het heren 1 team heeft wat wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen. Marianne Sannes heeft dan ook wat wijzigingen in haar team moeten toepassen en is er in de breedte zeker niet sterker op geworden. Zo speelde Vovero in Vlaardingen zonder libero mede omdat Laurens Siddré naar Volley Voorne is vertrokken, een ploeg waar hij in het verleden ook heeft gespeeld, en Marianne Sannes geen goede vervanger voor Siddré heeft gevonden.

Het ziet er naar uit dat Marianne Sannes dit seizoen zonder libero zal gaan spelen. Een omstelling voor de Rozenburgers die bij een wat minder blok achterin nogal wat punten moest incasseren. Wel is het team versterkt met Ibrahim Dzananovic, een aanvaller, die uit Hoogvliet naar Rozenburg is gekomen. Dzananovic heeft de laatste jaren niet meer gespeeld maar dat was in de wedstrijd tegen Move4U niet te merken, althans niet anders dan nog wat onwennig tussen spelers die al jaren met elkaar spelen. Eigenlijk kwam Vovero er niet echt aan te pas in Vlaardingen. "Toch vond ik ons niet echt kansloos", vertelde Marianne Sannes na-afloop.

"Als ik naar de 3e set kijk daar staan we tot een punt of 15 ruim voor. Jammer dat we het dan zo weer weggeven. Vooral punten door een slechte service en wat persoonlijke fouten doen extra zeer. We moeten nog wat sleutelen aan de formatie. Het blok functioneerde niet goed vanavond. Hoe we dat gaan opvangen weet ik nog niet", moest de coach, net als overigen vorig seizoen, in Vlaardingen een nederlaag incasseren tegen Move4U.

De wedstrijd

Vovero begon slap aan de wedstrijd waardoor het snel een grote achterstand had opgelopen. De Rozenburgers begonnen halverwege de eerste set wel aan een inhaalrace maar kon de opgelopen achterstand van de eerste minuten maar moeilijk wegwerken. Uit eindelijk werd het 25-22 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede set een zelfde beeld en werd duidelijk dat vooral achterin in de midden nogal open lag omdat het blok vaak net niet het gewenste resultaat gaf. In de derde set leek het tij te keren en kwam Vovero voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding en liep zelfs in een vlottempo weg van de Vlaardingers. Met een time-out van de coach van Move4u zetten hij zijn ploeg weer op de rails en sloot de set af in 25-21. Move4U wilde geen cadeautjes weggeven en liep in de vierde set ver weg bij de Rozenburgers. Door slordig spel en concentratie verlies van Move4U kon Vovero de schade nog enigszins beperkt houden maar was ook de vierde set met 25-18 voor de thuisploeg

1e set 25-22; 2e set 25-17; 3e set; 25-21 en de 4e set 25-18.