De voorbereiding was niet optimaal en dat was ook de eerste set duidelijk te zien bij de mannen van Vovero. De eerste set werd dan ook verloren in de thuiswedstrijd tegen Bernisse. Bernisse putte hoop uit die eerste set maar al snel werd duidelijk dat het een cadeautje was en vooral een gevolg van veel fouten bij de thuisploeg. Na die eerste set had coach Marianne Sannes haar team weer op de rails en was er geen vuiltje meer aan de lucht en kwamen de gasten uit Bernisse er verder niet meer aan te pas.

Stroomt er bij de dames jeugd door, blijft die dat bij de mannen van Vovero wat achter. Die smalle selectie maakt het voor de coach van de Rozenburgers moeilijk om aan een team te bouwen wat om de prijzen mee kan spelen. Een stapje hoger behoort voor het huidige Vovero eigenlijk niet echt tot de mogelijkheden. De selectie is daarvoor te smal en de vereniging te klein. Afgelopen zaterdag moest Niek Vos eerst al een wedstrijd met zijn eigen team, Vovero 2, spelen voor hij aan kon sluiten bij heren 1. Ook hadden Michel Taillie en Peter Doorduin verplichtingen als scheidsrechter bij andere wedstrijden. Een alles behalve goede voorbereiding op de wedstrijd tegen Bernisse. Overigens aan het spel van Niek Vos was niet te zien dat hij eerst een wedstrijd in het tweede team had gespeeld en lijkt een versterking voor het 'Vlaggenschip' van de Rozenburgers. Of Marianne Sannes Niek Vos aan de selectie kan toevoegen lijkt niet waarschijnlijk omdat de Rozenburger voorlopig in zijn eigen team wil blijven spelen. "Op die eerste set na was er niets aan de hand", was coach Marianne Sannes blij met de punten. "We misten ook Adrie van de Born nog dus erg veel wissels hadden we niet. Ik heb Ibrahim gewisseld voor Niek Vos en wilde hem wat speelminuten geven. Hij is altijd bereid om mee te gaan, maar het liep van af dat moment ook goed. Aan zijn spel was niet te zien dat hij al een wedstrijd had gespeeld", was Marianne erg tevreden over zijn inbreng. Voor Vovero was er na die eerste set geen vuiltje meer aan de lucht en kwam Bernisse er niet meer aan te pas. In de 4e set werd dat nog maar eens duidelijk door een setstand van 25-11 en begon het op een veegpartij te lijken. Vovero heeft de positie in de middenmoot versterkt door de simpele winst en heeft uitzicht op de bovenkant van die middenmoot. Alhoewel de Rozenburgers de sets niet zo simpel moeten weggeven als die eerst afgelopen zaterdag, eigenlijk een duur puntje.

De volgende wedstrijd is tegen VCN uit Capelle aan den IJssel

Zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Vovero. De nummer 2 op de ranglijst, VCN uit Capelle aan den IJssel komt dan naar de Rozet. VCN is dan wel de nummer twee op de ranglijst maar met een achterstand van 12 punten op de gedoodverfde kampioen Volley Zuid. Vovero kan bij een overwinning zeker nog verder naar boven kijken. Voor de regio ploegen in de eerste klasse A wordt het punten sprokkelen. De onderste drie plaatsen op de ranglijst worden bezet door Ibis (Hellevoetsluis), Bernisse en Volley Voorne. Zaterdag de laatste wedstrijd in de heenronde waar Marianne Sannes kan afsluiten met een fraaie plaats in de middenmoot, een plaats die ze voor het begin van de competitie als target had neergelegd bij haar team. Op koers dus, of zit er meer in dit team?