OSV Oud-Beijerland - Rozenburg 1-2

Dinsdag 15 oktober zijn de eerste wedstrijden gespeeld voor de Voetbal Rijnmond Cup. In de regio 2 waar v.v. Rozenburg is ingedeeld, ondanks het slechte weer van de laatste dagen, 14 wedstrijden. Opvallend was de winst van Brielle tegen ASWH. De ploeg van trainer Steef Buijs wist via de strafschoppenserie de winst te pakken tegen de hoofdklasser.

Vanaf elf meter miste ASWH 2 keer, na de reguliere speeltijd stond er 0-0 op het scorebord. Brielle kwam een paar keer goed weg maar is wel een rondje verder. Poortugaal had ook strafschoppen nodig om verder te komen. Op de thuisbasis van NSVV stond het na 90 minuten 1-1. Ook SHO had strafschoppen nodig tegen Smitshoek. Ook daar was het na 90 minuten 1-1 en was SHO winnaar vanaf de stip.

Rozenburg speelde dinsdag de eerste wedstrijd voor de Voetbal Rijmond Cup tegen OSV Oud-Beijerland. De Rood Gelen wonnen met 1-2 nadat de ploeg van Rob Vuik de eerste helft tegen een 1-0 achterstand was aangelopen. Rozenburg begon wat onwennig misschien zelfs wel slap aan de wedstrijd tegen de vierdeklasser op sportpark Olympia in Oud Beijerland. Robert de Korte stond bij Rozenburg in het doel (Stefan van Asperen geblesseerd?) en eigenlijk de eerste kans, een vrije trap, voor OSV Oud-Beijerland verdween in het doel. Remi Smulders was de maker. Rozenburg miste veel kansen en kon pas in de tweede helft de wedstrijd over de streep trekken. De eerste helft speelde Rozenburg met: Robert de Korte, Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Rudy Fortes, Barry Moreis, Kenan Yilmaz, Jeroen van Baalen, Renaldo van Emmerik, Atif Boujddayn en Nick de Bil.

In de tweede helft kwamen Gerson Almeida en Stefan van Es in de ploeg voor Barry Moreis en Renaldo van Emmerik. Vince Lissenberg schoof een linie door naar het middenveld. Gerson Almeida nam zijn vertrouwde positie als rechtsachter weer in en Stefan van Es speelde dit keer op het middenveld. Trainer Rob Vuik speelde de tweede helft met de verdediging die waarschijnlijk ook het laatste half uur aanstaande zaterdag tegen NSVV zal spelen waar de ploeg een 3-2 voorsprong moet gaan verdedigen. Jeroen van Baalen zette in Oud-Beijerland de ploegen op gelijke hoogte, op aangeven van Vince Lissenberg, en Nick de Bil was de maker van de winnende treffer. Yoeri Bak ontbrak wegens vakantie. Rozenburg in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup. De tweede ronde staat voor 19/26 november 20130 op het programma.

Foto: Vince Lissenberg, kwam dit seizoen van Zuidland en speelde in Oud-Beijerland een hele wedstrijd. In de eerste helft als rechtsachter, in de tweede helft op het middenveld.