Zaterdag staat voor Rozenburg de wedstrijd tegen Rhoon op de rol. Een wedstrijd die op voorhand erg lastig kan worden. Ook een wedstrijd tegen een directe concurrent op de ranglijst. Rhoon heeft een puntje meer en staat een plaatsje hoger na 6 wedstrijden. De ploeg die zaterdag verliest komt dicht bij de gevarenzone van de 3e klasse D. Al zo vroeg in het seizoen een wedstrijd waar de bewoners van sportpark West, dicht bij de rode streep, in ieder geval niet op hadden gerekend. Rozenburg heeft ambities om mee te spelen voor de titel, maar dan zal het anders moeten dan de afgelopen wedstrijden.

 

Omkijken heeft geen zin

Kijken hoe het de ploegen de afgelopen jaren is vergaan, heeft niet al te veel zin. Vorig seizoen speelde de beide ploegen in de wedstrijd op De Omloop gelijk, 1-1, en was Rozenburg de sterkste op sportpark West in Rozenburg, 3-2. Rozenburg en Rhoon zijn eigenlijk twee ploegen die te groot zijn voor een servet en te klein voor een tafellaken. Rhoon heeft sinds 1995 alleen maar in de 3e en 4e klasse gespeeld met een uitzondering in 2012 waar de ploeg één seizoen in de 2e klasse speelde. Voor Rozenburg gaat dat tafellaken en servet verhaal misschien iets minder op omdat de ploeg natuurlijk 11 jaar op het hoogste niveau van Nederland heeft gespeeld en sinds de eeuwwisseling 6 jaar in de 2e klasse. Maar ploegen lijken aan elkaar gewaagd dit seizoen en staan beide op een plaats waar je degelijke ploegen als Rhoon en Rozenburg niet verwacht.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Hopen dat we zaterdag kunnen spelen. Rhoon heeft wel kunstgras maar wijken niet uit, zover ik weet. Spelen betekent dat je de nasmaak van de afgelopen twee verloren wedstrijden kunt wegspelen, zeker omdat er nu na zaterdag eerst weer bekervoetbal op het programma staat. Aan de andere kant hebben we wel wat pijntjes en blessures dus daar is niet spelen misschien weer beter. Maar ik hoop dat we kunnen spelen, een overwinning zou de ploeg goed doen. We krijgen morgen een gelegenheid om de afgelopen twee weken uit te wissen. Rhoon heeft een ploeg met toch wel wat ervaren spelers en zij zitten in de opgaande spiraal, pakken de laatste weken weer punten. Een wedstrijd waar twee ploegen staan die bovenin mee willen doen, maar de verliezer ook akelig dicht bij de rode streep komt. Voor ons vooral belangrijk om de reeks verloren wedstrijden te doorbreken. We zullen scherper moeten zijn. In de voorbereiding ging het allemaal (ook tegen hoger spelende ploegen red.) nog wat makkelijker. We hebben een jonge ploeg met nogal wat spelers die voor het eerst in een eerste elftal spelen en ook elke wedstrijd 90 minuten lang. Op de bank niet echt spelers met heel veel ervaring die een wedstrijd kunnen kantelen en als het moet de beuk er in gooien. Hopen dat we morgen kunnen spelen."

Het programma voor 17 oktober 2015

Thuis

 

Uit

HBSS

-

Rockanje

Leonidas

-

Botlek

Nieuwenhoorn

-

Victoria '04

Pernis

-

Bernisse

Poortugaal

-

Zestienhoven

Rhoon

-

Rozenburg

Vlotbrug

-

Rijnmond HS

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Coach Dennis Zaal moet toch wat aanpassingen moeten doorvoeren in zijn team. Frank Schipper lijkt nog niet hersteld van zijn blessure en ook Sander van Pelt is niet hersteld van de enkelblessure die hij in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen HBSS opliep. Verdedigend lijken er geen mutaties. De meest voor de hand liggende vervanger voor Sander van Pelt is Joris van Driel en als Schipper niet kan spelen zal Onur Zaif vermoedelijk weer als rechterspits spelen.

  

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen als doelman. Achterhoede met Jeroen van Balen, Vince Lissenberg, Elroy van Seventer en Dennis Nijkamp. Middenveld met Kenan Yilmaz, Joris van Driel en Stefan van Es. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Onur Zaif.  

 

Foto's: Kenan Yilmaz .... Even de gemoederen bedaren bij de technische staf van HBSS. Handje bij in de verdediging in de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .