De ploeg van Ronard Venekamp Bernisse maakte tegen Zestienhoven duidelijk dat het de strijd tegen degradtie nog niet opgeeft. Het lijkt er op dat trainer Venekamp de ploeg op het juiste spoor heeft gekregen, eerst voor de winterstop met een overwinning op RHS, 2-0, en afgelopen zaterdag een 1-6 overwinning bij Zestienhoven. Knappe prestatie en het wordt daardoor weer spanend onderin. Nieuwenhoorn maakt geen foutjes, als het even wat minder gaat schakelen ze een tandje bij, en dat heeft ook Rhoon ondervonden. Inmiddels 12 punten voorsprong op Leonidas een ploeg die op plaats twee staat.

 

En dan Rozenburg, hoe je het ook went of keert de onrust in de vereniging door het opstappen van de technische commissie was terug te vinden in de wedstrijd. Ook in ons gesprek met de doelman van Rozenburg, die overigens afgelopen zaterdag toeschouwer was bij de wedstrijd tegen Vlotbrug. Het was een matige partij op sportpark De Kooistee in Hellevoetsluis en de wedstrijd werd beslist door een penalty, al dan niet makkelijk gegeven.    

Stephan van Asperen   

"Dramatisch, op zich geven we wel weinig weg en krijgen makkelijk een penalty tegen, maar het was niet best. We creëren niet al te veel en als we kansen creëren maken we ze niet. Maar dat was zaterdag niet voor het eerst. Achterin staat het op zich wel en dan krijgen we die strafschop tegen, wat in mijn ogen geen strafschop was. Lopen er een paar tegen elkaar aan en die speler van Vlotbrug struikelt. Vervolgens kunnen we het niet meer rechttrekken, maar dat is al een poosje zo. Het gaat goed tot de zestien en dan moeten we opnieuw beginnen. De trainer moet het doen met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft en de technische commissie aanvullen waar nodig. Op de één of andere manier komt het niet tot het gewenste resultaat. Kijk het opstappen van de TC heeft natuurlijk ook gevolgen voor de groep. Was natuurlijk voor de winterstop al gezeik. Door met de huidige trainer of niet, een paar spelers uit de groep gezet en/of gestopt. Kijk ik ben daar simpel in, een trainer hoeft mij niet motiveren om op zaterdag er alles uit te halen. Als je dat zelf niet kan hoor je niet in een eerste elftal. Bestuur en TC zaten niet op één lijn en de TC is opgestapt. Los van wie gelijk heeft moet het wel een werkbare situatie blijven en de eenheid in de groep niet verstoren. Hier wordt Rozenburg niet beter van. En het gezeik is niet vandaag voor het eerst en bij de vorige trainer liep het ook niet helemaal lekker. Er zijn spelers die zelf denken recht te hebben op bepaalde posities of überhaupt het recht hebben om te spelen daar moet een TC ze niet openlijk in steunen, dat bedoel ik met werkbare situatie. Maar voor de duidelijkheid ben het ook niet altijd eens met de trainer, maar dat zeg ik dan persoonlijk. Ik vind het heel erg jammer, en of dit me motiveert om langer bij de club te blijven vraag ik mezelf af?   

De wedstrijden door het oog van de doelman

HBSS - Leonidas 3-0. "Leonidas heeft toch wel een goede ploeg. Eigenlijk niet eens zo'n verkeerde uitslag. Bij HBSS loopt het niet meer." Nieuwenhorrn - Rhoon, 4-1. "Ja, gewoonlijke patroon. Bij rust stond het nog wel 1-1 dacht ik maar dan steken ze een tandje bij en wordt het 4-1. Niets verrassend en ik denk niet als ze vroeg kampioen worden dat ze de rest van de wedstrijden laten lopen. Daarvoor zit er te veel eergevoel in deze ploeg." Poortugaal - Pernis, 0-1. "Niet echt verrassend, Pernis pakt toch wel regelmatig de puntjes." Rockanje - Botlek, 1-1. "Valt me tegen van Botlek. Rockanje pakt een belangrijk punt maar of het ze gaat helpen? Ongetwijfeld een misstapje van Botlek." Victoria'04 - RHS, 4-2. "RHS is kennelijk de weg kwijt. Tegen Rozenburg waren ze erg sterk en de inhaal tegen Bernisse en nu tegen Victoria zijn ze afwezig. Draait bij RHS wel op een paar spelers in de voorhoede of daar het probleem ligt? Victoria heeft een redelijke ploeg dat is niet voor het eerst dat ik dat zeg." Zestienhoven - Bernisse, 1-6. "Wat gebeurt er in die wedstrijd, onderschatting en het deksel op de neus. (volgens trainer Ronard Venekamp van Bernisse zeker niet onverdiend red.) Leuke competitie onderin wordt het nu ook spannend. Eerst eens kijken wat er volgende week gebeurt tegen Vlotbrug. Ik denk dat Vlotbrug nu toch wel gewaarschuwd is. Dat was zeker de stemming in de kantine afgelopen zaterdag op de Kooistee."

Hoe zit het met je blessure

"Geen idee of ik zaterdag weer kan spelen. Ik ga van de week voluit trainen en kijken hoe dat gaat. Als ik voor de rest niks merk meld ik me weer fit bij de trainer en dan is het aan hem of ik zal spelen of op de bank. Maar eerst maar eens kijken hoe het verloopt. Ik heb er goede hoop op dat ik zaterdag kan spelen."  

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .