Na 30 jaar is het genoeg geweest voor Rozenburg aanvoerder en middenvelder Kenan Yilmaz. Kenan Yilmaz heeft samen met Paul van Zuijlen een accountantsbureau en is inmiddels vader van 2 kinderen. Vader, een drukke baan en voetballen bij Rozenburg zijn steeds moeilijker te combineren. En de aanvoerder van Rozenburg wil niet als vijfde wiel aan de wagen blijven spelen bij Rozenburg of waar dan ook. "Als je iets doet moet je er voor gaan. Er zijn nu andere dingen die tijd en aandacht nodig hebben. Ik heb 30 jaar met plezier gespeeld. Het is mooi geweest. Afscheid nemen met promotie naar de 2e klasse zou prachtig zijn, daar moeten we vol voor gaan.", kijkt Kenan Yilmaz naar de rest van dit seizoen.

De Graafschap en Go Ahead Eagles

Kenan werd in Doetinchem geboren waar hij vanaf de C-pupillen de jeugdopleiding bij De Graafschap heeft doorlopen. Het begon allemaal bij voetbalvereniging Terborg maar al op jonge leeftijd stond dus de Graafschap op de stoep. De Superboeren, de trots uit de Achterhoek, wilde uiteindelijk toen hij wat ouder werd niet verder gaan dan een jeugdcontract voor Kenan. Hij stapte over naar Go Ahead Egles in Deventer waar hij hoofdzakelijk in A en het 2e elftal speelde. Ook bij Go Ahead bleef de echte doorbraak uit. Yilmaz kwam voor de keuze te staan, een carrière in het voetbal of gaan studeren. Het werd het laatste hij verliet Go Ahead en kwam naar Rotterdam. In 2001 is Kenan gestart met de studie economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2005 afgestudeerd in de master Accounting, Auditing and Control. Na deze masterstudie heeft Kenan in 2008 de postdoctorale opleiding tot Registeraccountant afgerond. In September 2005 is Kenan zijn carrière gestart bij PricewaterhouseCoopers (PWC), waar hij geruime tijd heeft gewerkt. Naast de reguliere accountancywerkzaamheden heeft hij zich bij PWC ook op andere vlakken ingezet en ontwikkeld. Zo heeft Kenan ook veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van verscheidene belastingen. Uiteindelijk heeft Kenan ervoor gekozen om samen met zijn collega Paul van Zuijlen een accountantskantoor op te richten.

 

Barendrecht was de eerste club in de regio

"Ik heb nog een jaartje bij een clubje in de buurt van Doetinchem gespeeld, eigenlijk meer een vriendenteam maar elk weekend terug naar het Oosten werd toch wat te veel en kwam via een vriend, die ik nog kende uit de tijd bij de Graafschap, bij Barendrecht terecht. Daarna nog een tijdje bij RVVH", vertelde Kenan over zijn voetbalcarrière. "Ook nog gespeeld bij Leonidas, Neptunes en OVV. Toen ik bij OVV speelde wilde ik wel graag naar de zaterdag toe en kwam Rozenburg op mijn pad. Een club met ambities om hoger op te gaan. Dat sprak me 3 jaar geleden wel aan. Rozenburg is een hele mooie warme club een club met potentie. Diepte punt uit mijn voetbalcarrière heb ik er ook beleeft met de degradatie van de 2e naar de 3e klasse. Ik ben daarna wel veel benaderd door andere clubs, maar het was ook het jaar waar ik geblesseerd raakte en voelde me toch ook schuldig en wilde dat toch nog goed maken. Dat is toen in de nacompetitie net niet gelukt."

Afsluiten met een prijs is de drijfveer

"Ik hoop dat ik mijn carrière kan afsluiten met een prijs, promotie naar de 2e klasse zou erg mooi zijn. De onrust bij de club van de laatste weken heeft er niets mee te maken. Vervelend dat de TC is opgestapt. Het is altijd weer lastig om mensen te vinden die de club een warm hart toedragen en tijd en energie in de club willen en kunnen steken. Nee, het ligt echt in de zakelijke en privé sfeer. Voor ons kantoor moet ik veel reizen ook wel naar het buitenland en we zijn inmiddels met 7 medewerkers. Daar heb je ook een grote verantwoording. Alles moet om het voetbal heen worden gepland en dat wordt steeds moeilijker. Verder wil ik ook meer tijd besteden aan mijn gezin. Ik heb twee kinderen van 3 jaar en één van 3 maanden. De druk op gezin neemt toe en wil niet alles aan mijn vrouw overlaten. Soms moet ik na de training nog aan het werk. Ik ben wel iemand die verplichtingen kent en bij voetballen hoort ook trainen. Daardoor neemt het voetbal veel tijd in beslag. Ik ben inmiddels ook 35 jaar en vanaf mijn vijfde jaar veel plezier aan het voetbal beleeft. Tijd voor een nieuwe fase maar eerst het seizoen afmaken en niet afbouwen. En de nacompetitie of nog mooier promotie zou een prachtig afscheid zijn."

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.